Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο τύπου για τα δύο ακόμα δώρα της κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο και την απεργία της 10ης Φλεβάρη


Ξάνθη 30.01.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
«2 ακόμα δώρα της κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο»

  Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι, νέες, μετανάστες, άνεργοι, συνταξιούχοι.

  Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση προσθέτει και έναν ακόμα λόγο στους δεκάδες για τους οποίους πρέπει μαζικά να απεργήσουμε στις 10 Φλεβάρη.

  Τις τελευταίες ημέρες πρόσθεσε ακόμα άλλους 2:

  1. Ενώ δηλώνει ότι «δεν υπάρχει σάλιο» και μειώνει μισθούς, επιδόματα, Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, επιδόματα ανεργίας, συντάξεις κ.α., την ίδια ώρα ο ΟΑΕΔ, που το 80% των εσόδων του είναι χρήματα των εργαζομένων, επιδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματίες για δήθεν νέες θέσεις εργασίας και πληρώνει για λογαριασμό των εργοδοτών την ασφάλιση σταδιακά για 4 χρόνια.
  2. Με το Προσχέδιο για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης προσφέρει προίκα στους καπιταλιστές όλο το προηγούμενο αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που επέτρεπε:
  • Την εργασία με «Μπλοκάκι»,
  • Την εκ περιτροπής εργασία,
  • Την επινοικίαση εργαζομένων,
  • Τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων,
  • Τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων.
  Και όχι μόνο το διατηρεί όλο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΣΕΕ που το βρίσκει θετικό, αλλά το επαυξάνει κιόλας όπως γίνεται για παράδειγμα με την επέκταση της μερικής απασχόλησης στις πρώην ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

  Μια και ενιαία απάντηση τους πρέπει:

  Μαζική συμμετοχή στην Απεργία με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Μαζική αποδοκιμασία και εγκατάλειψη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που δικό τους έργο είναι:

  • Η μετατροπή του ΟΑΕΔ σε μεγάλο πορτοφόλι άντλησης χρημάτων για τους καπιταλιστές
  • Το αντεργατικό πλαίσιο των τελευταίων 10 ετών και η διατήρηση και ενίσχυση αυτού του αντεργατικού μεσαίωνα.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 10 το πρωί στην Κεντρική πλατεία.



Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο τύπου για τα όρια συνταξιοδότησης


Ξάνθη 07.01.2010


Να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου




  Η κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσα, με νόμο να υλοποιήσει την άκρως αντεργατική απόφαση του ευρωδικαστηρίου (ΔΕΚ). Με βάση αυτήν την απόφαση, σε χιλιάδες γυναίκες δημόσιες υπαλλήλους (στις διορισμένες από το 1983 έως και το 1992) θα αυξηθούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στο 65ο έτος. Έτσι όλες αυτές οι συναδέλφισσες, θα αναγκαστούν να παραμείνουν στην υπηρεσία από 5 μέχρι και 17 επιπλέον έτη. Με την ίδια απόφαση επίσης μετατρέπεται η κύρια σύνταξη όλων των δημοσίων υπαλλήλων, από δημόσια κοινωνική, σε αβέβαιη – επισφαλή επαγγελματική – ανταποδοτική που για χάρη της μάλιστα θα επιβάλλονται και μεγαλύτερες μηνιαίες εισφορές – χαράτσια από τους εργαζόμενους στο δημόσιο.


  Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, που από την αρχή έμπρακτα αγωνιστικά εναντιώθηκε σε αυτήν την εκτρωματική αντεργατική πορεία, καταγγέλλει την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που συνδυαμορφώνουν τέτοια αντεργατικά μέτρα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της στρατηγικής της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Καταγγέλλει και καταδικάζει επίσης και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, και Αυτόνομης Παρέμβασης που, αφού, είτε ενεργά είτε σιωπηλά, συναίνεσαν σε μια τέτοια εξέλιξη, σήμερα πάλι απλά ζητούν μια κάποια αναβολή της εφαρμογής αυτής της κατάπτυστης απόφασης του δικαστηρίου της Ευρωένωσης!!!


  Οι εργαζόμενες στο δημόσιο αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παίρνοντας υπόψη τη δραστική μείωση των μεροκάματων και των μισθών τους, τη νέα αντιασφαλιστική κυβερνητική επιδρομή, την ανεργία την εργασιακή ομηρία των βάρβαρων ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, θα πρέπει μαζικά δυναμικά, αγωνιστικά να κάνουν διόρθωση της ψήφου τους. Με εφαλτήριο την πρόσφατη επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της 17ης Δεκέμβρη, είναι ανάγκη να συγκρουστούν δυναμικά μ’ αυτήν τη νέα κυβερνητική αντεργατική επέλαση, να παραμερίσουν τον υποτακτικό κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και μέσα από ενιαία μέτωπα ταξικών αγώνων, να αποτρέψουν την εφαρμογή της απόφασης του ευρωδικαστηρίου αλλά και να ανοίξουν προοπτικές για γενικότερες αποτροπές και ανατροπές των συνολικών αντεργατικών και αντιλαϊκών προγραμματισμών του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κατεύθυνση γενικότερων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών.


  Σε αυτά τα πλαίσια το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει.



Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ