Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Δελτίο τύπου για την επιστράτευση των οδηγών φορτηγών


Ξάνθη 29.07.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αποφασιστικά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των οδηγών φορτηγών προκειμένου πραγματικά μέσα από φωτιά και σίδερο να επιβάλει ότι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου απαιτούν. Να απορρίψουν την αισχρή προπαγάνδα και τους τόνους ψεμάτων που συνοδεύει την επιβολή αυτού του μέτρου.

  Ψέμα 1ον: Η κυβέρνηση δεν επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών για να προστατεύσει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού από μια συντεχνία όπως αποκαλεί τους οδηγούς φορτηγών αλλά το ακριβώς αντίθετο. Επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών και χρησιμοποιεί το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον τους για λογαριασμό μιας ελάχιστης κάστας παρασίτων (καπιταλιστών και πολυεθνικών) που θέλουν να μονοπωλήσουν τον χώρο των μεταφορών για να εξασφαλίσουν νέα υπερκέρδη.

  Ψέμα 2ον: Ισχυρίζεται ότι το κάνει για να μειωθούν οι τιμές και να ωφεληθεί το σύνολο των εργαζομένων και του λαού. Για το ακριβώς αντίθετο το κάνει. Για να διασφαλίσει μέσω του μονοπωλιακού ελέγχου το κέρδος της ελάχιστης μειοψηφίας των παρασίτων του μεγάλου κεφαλαίου. Άπειρα τα παραδείγματα και τα παρόμοια ψέματα τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και όλων των υποστηριχτών του καπιταλισμού.

  Θυμίζουμε το παραμύθι ότι από την απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος θα ωφελούνταν τα λαϊκά στρώματα και ζούμε την χειρότερη ληστεία των τελευταίων 10ετιών. Το παραμύθι ότι η απελευθέρωση της ναυτιλίας θα μείωνε τα εισιτήρια και θα αύξανε τα δρομολόγια και σήμερα χρειάζεται ένας μισθός για να πας στην Μυτιλήνη και το χειμώνα στα περισσότερα νησιά δεν πιάνει καράβι. Το παραμύθι ότι η εφαρμογή της κοινής αγροτικής πολιτικής θα μείωνε προς όφελος όλων των εργαζόμενων και των ίδιων των αγροτών τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και ζούμε την χειρότερη ακρίβεια και τόσων άλλων ψεύτικων ισχυρισμών.

  Ατράνταχτη απόδειξη για τον ποιόν εξυπηρετεί η ακόμα και δια της βίας επιβολή της απελευθέρωσης στις μεταφορές είναι η στήριξη που έχει η απόφαση αυτή από τους πλουτοκράτες και τα μέσα μαζικού αποπροσανατολισμού που έχουν στην ιδιοκτησία τους.

  Απάντηση σε αυτή την πολιτική και το μαύρο αντιδραστικό μέτωπο που την προωθεί (κυβέρνησης, ηγεσίας Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ευρωπαϊκής ένωσης και τρόικας) είναι το ενιαίο μέτωπο των λαϊκών στρωμάτων. Της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων των μικρών και μεσαίων βιοτεχνιών και εμπόρων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών με κοινή δράση και αλληλεγγύη ενάντια στον κοινό αντίπαλο. Ο ίδιος που ήταν όταν απεργούσαν οι ναυτεργάτες, όταν έστηναν μπλόκα οι αγρότες, τώρα που απεργούν οι οδηγοί φορτηγών. Δηλαδή το μεγάλο κεφαλαίο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

  Για αυτό είναι αναγκαίο να βγουν συμπεράσματα για το ποιος ωφελείται όταν η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των μέσων χειραγώγησης καταφέρνουν να στρέφουν κάποιους οδηγούς και αγρότες ενάντια στους ναυτεργάτες και σε κάθε ομάδα εργατών που απεργεί. Όταν καταφέρνουν να στρέφουν κάποιους αγρότες, εργάτες και μικρεμπόρους ενάντια στους οδηγούς και κάποιους οδηγούς ενάντια σε αγρότες και εργάτες καταφέρνοντας το «διαίρει και βασίλευε» αξιοποιώντας την στάση και συνολικά τον βρώμικο ρόλο που παίζουν στα κινήματα οι ξεπουλημένες ηγεσίες (Γ.Σ.Ε.Ε-ΠΑΣΕΓΕΣ –ΓΕΣΕΒΕ κ.λ.π. )       

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη 29/7/2010

Δελτίο Τύπου
 
  Σε"αγώνες" προχωρά η ΓΣΕΕ

  Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κοροϊδεύει την εργατική τάξη της χώρας μας. Πρώτα υπέγραψε την άθλια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που μειώνει μισθούς και μεροκάματα, στήριξε τους βασικούς όρους του μνημονίου και τώρα δήθεν θα κάνει αγώνες.


   Αθωώνει την αντεργατική, αντιλαϊκή, εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, καλώντας την να «συμπορευτεί με τις λαϊκές ανάγκες», ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι ενισχύει κάθε μέρα με τα αντεργατικά μέτρα την κερδοφορία των μονοπωλίων.


   Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να απομονώσει και να φύγει μακριά από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ γιατί είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της.
Να ενισχύσει και να δυναμώσει το ΠΑΜΕ.


Γραμματεία Νομού Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ 

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Δελτίο τύπου για τη ΣΕΚΑΠ ΑΕ

Δελτίο τύπου για τη ΣΕΚΑΠ ΑΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων της ΣΕΚΑΠ. ώστε να μην κλείσει ή να μην ιδιωτικοποιηθεί το μοναδικό συνεταιριστικό εργοστάσιο που έχει απομείνει στην Ξάνθη. Πλάι τους, στο μετερίζι του αγώνα, βρέθηκε για άλλη μια φορά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

  Ο αγώνας πρέπει να είναι συντονισμένος, αφορά όλους τους εργαζόμενους τους μικρομεσαίους αγρότες και πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού και της νεολαίας της Ξάνθης και της Θράκης.

  Ο αγώνας των εργαζόμενων πρέπει να αναδείξει τις πολιτικές ευθύνες των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έκλεισαν τις συνεταιριστικές εταιρείες της (ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ). Η πολιτική αυτή, γιγαντώνει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, ενισχύει την κερδοφορία σε βάρος των μικρομεσαίων και των καταναλωτών και καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό την ύπαιθρο. Να εντείνουν την πάλη, βάζοντας στο στόχαστρο τις πολιτικές και τα κόμματα που συναποφασίζουν και υλοποιούν την αντιαγροτική - αντισυνεταιριστική πολιτική της ΕΕ.

  Για να έχει καλύτερα αποτελέσματα ο αγώνας των εργαζομένων, πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια γενικότερης πρότασης για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και τον κρατικό τομέα της αγροτικής οικονομίας και όχι στους εμποροβιομηχάνους και τις πολυεθνικές.

  Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την εξαγορά της ΑΤΕ από την τράπεζα Πειραιώς, καθώς και οι προηγούμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μας μαζί με άλλα μέτρα προσαρμογής του στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γιγάντωσαν τα κέρδη σε τρομαχτικό βαθμό, ενίσχυσαν την θέση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος.

  Με τις νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις οι συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα θα είναι ακόμα πιο οδυνηρές.

  Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, να παλέψουν ενιαία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής. Να αντισταθούν στις συνέπειες των εξελίξεων. Για την δημιουργία των προϋποθέσεων για τη λαϊκή οικονομία, που μόνο στα πλαίσια της οι τραπεζικές υπηρεσίες μπορούν να λειτουργήσουν σε όφελος των εργαζομένων, του λαού συνολικότερα.


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ για την Σ.Σ.Ε


Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ για την Σ.Σ.Ε

Μείωση μισθών

  Οι μόνοι που έχουν στήσει πανηγύρι και χειροκροτούν για την μείωση των μισθών των εργαζομένων είναι η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τα μονοπώλια. 

  Δίνουν τα εύσημα στην ΓΣΕΕ για τα 18 λεπτά «αύξηση» από τον Ιούλιο του 2011 και για τα 21 λεπτά από τον Ιούλιο του 2012. 

  Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους να τους καταδικάσουν. Πρόκειται για τα στηρίγματα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

  Να οργανώσουν την πάλη τους για ουσιαστικές αυξήσεις μπροστά στη μάχη των κλαδικών Συμβάσεων εργασίας.