Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου για τις εξελίξεις σε εργασιακούς χώρους της Ξάνθης


Ξάνθη 22.09.2010

Δελτίο Τύπου 
Για τις εξελίξεις σε εργασιακούς χώρους της Ξάνθης

   Με αμείωτους ρυθμούς προχωράει στη μείωση του προσωπικού του το εργοστάσιο Sunlight προχωρώντας σε απολύσεις την ίδια ώρα που αναγγέλθηκε η μείωση κατά 20% των αποδοχών των εργαζόμενων στη ΣΕΚΕ.

   Αποθρασσυμένη η εργοδοσία από τους νέους αντεργατικούς νόμους που αυξάνουν τις απολύσεις, μειώνουν τις αποζημιώσεις και τους μισθούς των εργαζομένων κάνει επέλαση στα εργασιακά δικαιώματα.

   Πέρα βέβαια από τις πλάτες της κυβερνητικής πολιτικής η εργοδοσία έχει και την αμέριστη στήριξη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στη ΣΕΚΕ ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΞ αποδέχεται τις μειώσεις για χάρη της «ανταγωνιστικότητας» ενώ για τη Sunlight δεν πέρασε πολύς καιρός που ο νυν πρόεδρος καλούσε το κράτος να δώσει δουλειά στον επιχειρηματία. Προφανώς για τη διοίκηση του ΕΚΞ ρόλος τους είναι η στήριξη των κερδών των κεφαλαιοκρατών.

   Όσο καιρό αυγάταιναν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες οι εργαζόμενοι δεν είδαμε καμιά βελτίωση του μισθού μας, της ζωής μας. Τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και την κρίση τους. Καμιά θυσία!

   Μόνο με τον ανυποχώρητο, ταξικό αγώνα μπορούμε να συγκρατήσουμε την επίθεση, να ανοίξουμε το δρόμο για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

   Καλούμε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του Π.Α.ΜΕ, να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες του ενάντια στις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ – Ε.Ε – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη στις 6:30΄μ.μ στην Κεντρική Πλατεία στο συλλαλητήριο ενάντια στην αύξηση σε πετρέλαιο θέρμανσης, ρεύμα, ΦΠΑ.


Γραμματεία Νομού Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ 

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου για σύσκεψη ΔΕΘ

Ξάνθη 05.09.2010

Δελτίο Τύπου

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές 1 Σεπτέμβρη η πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ, με την συμμετοχή σωματείων, αλλά και εργαζομένων από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, με θέμα η δράση του Μετώπου για την κινητοποίηση στη ΔΕΘ.
 

  Στην εισήγηση της σύσκεψης, αλλά κ στην κουβέντα που αναπτύχθηκε τονίστηκε ότι: τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για να προσπαθήσει να «γλυκάνει» το χάπι με υποσχέσεις κάποιων ελάχιστων παροχών στις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τα πιο ακραία, δραματικά φαινόμενα φτώχειας.
 

  Αν δεν υψωθεί τείχος λαϊκής αντίστασης, αν δεν καταδικαστούν οι δυνάμεις του μνημονίου και της ΕΕ, θα σημάνει το θάψιμο κάθε εργατικού δικαιώματος. Είναι τώρα που πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, για την ανάπτυξη των δυνάμεων μας από τα κάτω, να μπουν δραστήρια μπροστά νέες δυνάμεις στο κίνημα.
 

  Μπροστά στην όξυνση της κατάστασης και των προβλημάτων επιβίωσης των εργατικών οικογενειών, με την αύξηση της ανεργίας ιδιαίτερα στην περιοχή μας, πρέπει να οργανωθεί η πάλη των συνδικάτων, κόντρα στην πολιτική του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και στη λογική ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
 

  Μπήκε πρόγραμμα δράσης, με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε Ιδιωτικό κ Δημόσιο τομέα, για την καλύτερη ενημέρωση των εργαζόμενων και την μεγαλύτερη συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΔΕΘ.
 

  Γι’ αυτό το λόγο θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. την Τρίτη 07/09 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ.
(2:00 μμ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ)

Γραμματεία Νομού Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ