Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου για το εργατικό ατύχημα σε ποιμνιοστάσιο στο Μαγικό Ξάνθης

Ξάνθη 28.01.2011

Δελτίο Τύπου

  Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. Ξάνθης εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή της για το νέο έγκλημα σε βάρος εργαζόμενου μετανάστη σε ποιμνιοστάσιο στο Μαγικό. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι, πληρώσαμε ακόμα και με τη ζωή μας τα κέρδη των εργοδοτών. Όλα αυτά δε συμβαίνουν τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της υπερεντατικοποίησης της εργασίας. Κύριος υπεύθυνος όλης αυτής της κατάστασης είναι η πολιτική που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρατάνε στην παρανομία τους μετανάστες, εργάτες χωρίς δικαιώματα, με μεροκάματα πείνας, χωρίς ασφάλιση.

   Είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάλγητης αντιμετώπισης των χιλιάδων μεταναστών που γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης του κεφαλαίου. Το αντιμεταναστευτικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις έρχεται να επιβεβαιώσει την «αξία» που έχει ο εργάτης στον καπιταλισμό. Προσφέρει πλήρη κάλυψη στους εργοδότες να «ασελγούν» κυριολεκτικά στους μετανάστες, να τους ξεζουμίζουν για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.


   Δεν φτάνει για το κεφάλαιο η στυγνή εκμετάλλευση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ούτε τα ατυχήματα, ούτε οι νεκροί εργάτες, για αυτό ετοίμασαν ακόμα και στρατόπεδα συγκέντρωσης και «φράχτες» για τους μετανάστες. Οι κυβερνήσεις ευθυγραμμίζονται και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές σε όλη την Ευρώπη. Δυναμώνουν τους μηχανισμούς καταστολής ενάντιά μας με Ευρωαστυνομία και Ευρωτρομονόμους.


   Η λύση είναι μόνο μία. μαζί Έλληνες και μετανάστες ενάντια σε αυτή την πολιτική της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ίδιο αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.



  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ
   Για να γίνει πράξη, χρειάζεται ο οργανωμένος ανυποχώρητος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών, της Εργατικής Τάξης και των σύμμαχων της, για ανατροπή αυτής της πολιτικής. Έλληνες και ξένοι εργάτες έχουν κοινό αντίπαλό τους την πολιτική της εκμετάλλευσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Αυτήν πρέπει να στοχοποιούμε.




Γραμματεία Νομού Ξάνθης του 

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου για την απεργία στις 23 Φλεβάρη 2011

Ξάνθη 26.01.2011

Δελτίο Τύπου

Με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ
   Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μετά από πολλές ημέρες άρνησης και αναβλητικότητας αποφάσισε απεργία για της 23 Φλεβάρη. Πιστή στον άθλιο προδοτικό της ρόλο αδιαφόρησε για τις αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ιδιωτικού και δημόσιου Τομέα που είχαν αποφασίσει απεργία στις 10 Φλεβάρη με στόχο να μην χαθεί χρόνος στην αδυσώπητη επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες και κυβέρνηση. 

   Η απόφαση της παρά το ότι πάρθηκε κάτω από την πίεση των Ι00αδων σωματείων που είχαν αποφασίσει για απεργία (απεργία που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν)δεν αποτελεί το ξεκίνημα μίας νέας κλιμάκωσης των αγώνων. Επιδίωξη της είναι να λειτουργήσει ως ένας ακόμα ελιγμός εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού. Ως μία ακόμα απεργία ντουφέκια στο αέρα και άλλοθι στην άθλια τακτική τους.


   Συνειδητά και χωρίς καμιά ντροπή (πρωτοστατούντος μάλιστα της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και του λεγόμενου συντονιστικού των πρωτοβάθμιων σωματείων  που δήθεν κόπτονται για την αγωνιστική ενότητα του κινήματος) οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ και της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που αποτελούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δίνουν χρόνο.


  • Στους εργοδότες και στην επίθεση τους που αξιοποιώντας τον νόμο της κυβέρνησης για την Κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων επιδιώκουν γρήγορα να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε μεσαιωνικά κάτεργα.
  • Στην τρόικα που έρχεται τις επόμενες ημέρες και σε συμφωνία με την κυβέρνηση και τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες χαλκεύουν νέες αλυσίδες που θα δένουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
  • Στην κυβέρνηση που η επίθεση της ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού μας αυτή την περίοδο περνάει σε νέα φάση με στόχο να τσακίσει ότι έχει μείνει από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα στις εργασιακές σχέσεις στις συντάξεις ‚την Παιδεία ‚την υγεία και την λαϊκή περιουσία. Κλείνει ακόμα και σχολεία και νοσοκομεία για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, ληστεύει μαζί με τους κεφαλαιοκράτες τα λαϊκά στρώματα με νέα κύματα ανατιμήσεων σε όλα τα αγαθά που οι λαϊκές οικογένειες χρησιμοποιούν.
   Για μια ακόμα φορά η προδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα μετατρέψουν σε μπούμερανκ την άθλια τακτική τους. 

   Οι ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κάνουν παιχνίδια με τους αγώνες της εργατικής τάξης. Δεν τους ενδιαφέρει η ταξική ενότητα των εργαζομένων, η συσπείρωσή τους, η οργάνωση για να δοθεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ όπως και άλλων Συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν ήθελαν να πάρουν απόφαση. Το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του δεν πρόκειται να δώσουμε τη μάχη για μια μέρα μπροστά η πίσω στην ημερομηνία της απεργίας.   


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα που είχαν αποφασίσει απεργία για τις 10 Φλεβάρη να πάρουν αποφάσεις για τις 23 Φλεβάρη και να αξιοποιήσουν τον χρόνο που μεσολαβεί για την ακόμα καλύτερη οργάνωση της απεργίας.


   Το κίνημα μας έχει χρέος να φροντίσει η απεργία να είναι μια σημαντική παρέμβαση της εργατικής τάξης στην καταιγίδα των αντιλαϊκών εξελίξεων. Να πετύχει. Παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο, των εργοδοτών της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.


   Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό.


   Το σύνθημα μας:
 

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ —ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ Ν.Δ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ
   Η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφασίζει στις 10 Φλεβάρη να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε όλες τις Πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Συλλαλητήρια καταγγελίας και καταδίκης των εργοδοτών που επιχειρούν κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ενάντια στο νέο κύμα των ανατιμήσεων σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, στο κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών του ΙΚΑ ακόμα και σχολείων.

   Για την καλύτερη οργάνωση, προετοιμασία και εξοπλισμό συνδικάτων, σωματείων και των στελεχών του ταξικού κινήματος να πραγματοποιηθούν συσκέψεις ανά κλάδο.

   Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

   ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΥΠΕΡ
ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ -ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΜΕ




Γραμματεία Νομού Ξάνθης του 

10 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Χρήσιμα συμπεράσματα από την στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συνοδοιπόρων του με αφορμή την απεργία

Ο ενιαίος αγώνας εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα – αυτοαπασχολούμενων πόλης και χωριού – νεολαίας, ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στους σφαγείς των δικαιωμάτων μας!

  Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – κεφάλαιο – τρόικα – ΔΝΤ – Ε.Ε. συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας (εργασιακά, ακρίβεια, παιδεία, υγεία). Προσπαθούν με τον καταιγιστικό ρυθμό που περνάνε τα μέτρα να μας βάλουν στη λογική του τίποτα δε γίνεται, της αναποτελεσματικότητας του αγώνα. Ταυτόχρονα όμως γίνεται όλο και πιο καθαρό στους εργαζόμενους πως οι συντεχνιακές διαιρέσεις που χρόνια τώρα καλλιεργούσαν κυβερνήσεις, κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδικαλιστές τους είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη αποτελεσματικού αγώνα. 

  Η ανάγκη ενός ενιαίου, λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, τον ιμπεριαλισμό και τους μηχανισμούς του είναι αναγκαίος όρος για την άμυνα αλλά ταυτόχρονα και την αντεπίθεση. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση στις 29 Δεκέμβρη 14 Εργατικά Κέντρα της χώρας (Αγρινίου, Άρτας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Μεγάρων, Νάουσας, Λέσβου, Σάμου, Φωκίδας) και 9 Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα (Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, Εργαζόμενων στο Φάρμακο, Λογιστών, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Συνταξιούχων ΙΚΑ) που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ με κοινή τους ανακοίνωση κάλεσαν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους σε ενιαία απεργιακή απάντηση στα τέλη Γενάρη – αρχές Φλεβάρη. 

  Η ΑΔΕΔΥ, αν και στην πρώτη συνεδρίαση αρνήθηκε να πάρει συγκεκριμένη απόφαση, στις 17 Γενάρη κάτω και από την πίεση 6 Ομοσπονδιών του δημοσίου, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας για τις 10 Φλεβάρη, μέρα στην οποία καλούσε και η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Η ΓΣΕΕ παρά τα συνεχή καλέσματα του Π.Α.ΜΕ θεωρούσε πως δεν υπάρχει λόγος για κήρυξη απεργίας. Σε αυτήν την λογική απαντούσαν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση σε όσα Εργατικά Κέντρα έβαλαν οι δυνάμεις του Π. Α. ΜΕ το ζήτημα. Τελικά στις 24/1, ακόμα πιο προκλητικά, την ώρα που εκατοντάδες Συνδικάτα και Ομοσπονδίες καθώς και Εργατικά Κέντρα, σε όλη τη χώρα, η ΑΔΕΔΥ, έχουν πάρει απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη, έρχεται η ΓΣΕΕ να αποφασίσει απεργία στις 23/2, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, να συνεχίζουν ανενόχλητοι το αντεργατικό τους «έργο» διασπώντας την ενιαία απάντηση. 

  Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του αντιμετώπισαν την απεργία στις 10 Φλεβάρη. Στην ΑΔΕΔΥ λέγανε να πάρει απόφαση η ΓΣΕΕ και μετά, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων το ίδιο , κτλ. Ο λεγόμενος συντονισμός πρωτοβάθμιων που στις 15/12 αποφάσιζε «αμεσοδημοκρατικά» να καλέσει σε νέα απεργία στις 22/12, τώρα χρειάζεται φαίνεται να περάσει πάνω από 1 μήνας για να καταλάβει ότι 10 Φλεβάρη υπάρχει πανελλαδική πανεργατική Απεργία. Εκτός κι αν δε θέλει να καταλάβει μέχρι να του σφυρίξει ο Παναγόπουλος. Η χαρακτηριστική αδράνεια αυτού του χώρου στα εκπαιδευτικά σωματεία του νομού μας είναι χαρακτηριστική όπως έγινε με το «θάψιμο» της κινητοποίησης στις 14/1 για το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της συγχώνευσης – κατάργησης σχολικών μονάδων.

  Μετά την υπονομευτική ενέργεια της ΓΣΕΕ η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συνεδριάζει σήμερα 25/1 στις 6 μ.μ. για να καθορίσει τη στάση του
ταξικού κινήματος.



Επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του
pamexanthis.blogspot.com
www.edupame.gr

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Τετάρτη 26/1: Στάση εργασίας και συγκέντρωση εξώ από την διεύθυνση

Τετάρτη 26 Γενάρη
2ωρη στάση εργασίας
Όλοι στη συγκέντρωση στις 1μ.
έξω από τη Διεύθυνση

ΛΕΜΕ ΟΧΙ

  • Στο ολοήμερο σχολείο της αγοράς, της εξάντλησης των παιδιών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ταξικής διαφοροποίησης.
  • Στα σχέδια συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων. Στο πέταγμα στους δρόμους χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από τα Αθλητικά και Καλλιτεχνικά σχολεία.
  • Στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, στους απλήρωτους εκπαιδευτικούς. 

«Αυτονομία κι’ αποκέντρωση είναι μια απάτη
ρίχνουν τα βάρη στου λαού την πλάτη!»

  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.
  • Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής.
  • Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.
  • Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.




 Επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ για το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης σε συνεδρίασή του την Τρίτη 18/1/2011 απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη, με βάση το κάλεσμα 14 Εργατικών κέντρων, 9 ομοσπονδιών και εκατοντάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, η αιτιολογία ότι δεν είναι απόφαση θεσμικού οργάνου, της ΓΣΕΕ. Το γεγονός πως αυτή τη στιγμή έχουμε, τουλάχιστον, στην Ξάνθη την προσπάθεια της εργοδοσίας της VENUS να μειώσει κατά 25% τους μισθούς, στο Καζίνο να απεμπολήσουν εργασιακά δικαιώματα, στο εμπόριο μετατροπές συμβάσεων από 8ωρες σε 6ωρες, σε πολλές επιχειρήσεις απολύσεις, απλήρωτες υπερωρίες, απλήρωτα δεδουλευμένα, η ανεργία σε κλάδους όπως οι οικοδόμοι καλπάζει δεν αποτελεί ζήτημα για ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που κατά τ’ άλλα κόπτονται για τα προβλήματα των εργαζομένων που χρήζει αγωνιστικής απάντησης.

  Για μας δεν αποτελεί έκπληξη η στάση τους αυτή, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ εδώ και χρόνια έχουν περάσει στην απέναντι πλευρά από τα συμφέροντα των εργαζομένων, καλλιεργούν την ταξική συνεργασία δηλητηριάζοντας την συνείδηση των εργαζομένων με την λογική ότι εργαζόμενοι και εργοδότες έχουν κοινά συμφέροντα. Αρκούνται σε συναντήσεις με «θεσμικούς» παράγοντες, παρακαλάνε να δοθούν νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες του Νομού ( βλ. SUNLIGHT), υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 30% (όπως έγινε στη ΣΕΚΕ)

  Οι εργαζόμενοι του Νομού πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παραμερίσουν τη συμβιβασμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ. Αυτούς που γνωρίσαν στις πύλες των εργοστασίων, στα μαγαζιά, στις επιχειρήσεις στη μάχη της ενημέρωσης για τα μέτρα, της περιφρούρησης του δικαιώματος της απεργίας (π.χ. Sunligt, Μάιτεξ, E – Value, τράπεζες, εμπορομάγαζα), στην έμπρακτη αλληλεγγύη σε αγώνες εργαζόμενων του Νομού (Καζίνο), την ίδια ώρα που οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ– ΔΑΚΕ συναγελάζονταν με τους μεγαλοεπιχειρηματίες στη λογική της ταξικής συνεργασίας. Σήμερα που η επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας γιγαντώνεται επείγει η δημιουργία ενός μαζικού, ρωμαλέου και καλά οργανωμένου κινήματος αντίστασης για:
  • Να εμποδίσουμε το χτύπημα και τη διάλυση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μείωση μισθών και ημερομισθίων
  • Να εμποδίσουμε απολύσεις, αλλαγές ωραρίων, τη δουλειά χωρίς ασφάλιση.
  • Να υπερασπίσουμε τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και τις οικογένειές τους από τα αρπακτικά των τραπεζών, από όσους επιχειρούν να τους κόψουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό, από όσους αρνούνται να τους περιθάλψουν, γιατί δεν έχουν ένσημα.
  Είναι αναγκαίο να ενωθούν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού, η νεολαία σε ένα ενιαίο λαϊκό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, τον ιμπεριαλισμο και τους μηχανισμούς του.

  Καλούμε όλα τα Σωματεία του Νομού να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προτείνει το ΠΑΜΕ για τις 10 Φλεβάρη και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία.



Γραμματεία Ξάνθης του

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου: Αίτηση προς ΕΚΞ με θέμα ¨Εκτακτη σύγκλιση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου για να κηρύξει 24ωρη Απεργία στις 10 Φλεβάρη 2011."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΣΑΚ) παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης κατέθεσε την παρακάτω αίτηση προς το ΔΣ.:

ΑΙΤΗΣΗ

Προς,                                                             Ξάνθη 18/1/2011
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης
Τον πρόεδρο και γραμματέα του ΔΣ,

Θέμα: Έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου για να κηρύξει 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη 2011.

Συνάδελφοι,

  Η κυβέρνηση, η ΕΕ εξόπλισαν τους εργοδότες και συνολικά το κεφάλαιο με ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο το επόμενο διάστημα θα το ενισχύσουν με νέα αντεργατικά νομοθετήματα. Η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της φέρνουν νέες δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας, ένδειας και εξαθλίωσης, ήδη στο νομό μας είναι από τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα.

  Το αποτέλεσμα θα είναι ένας ανελέητος πόλεμος χωρίς χρονικό όριο από τους εργοδότες που θέλουν να καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται τους μισθούς, τα μεροκάματα και τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα σε Ασφάλιση, συντάξεις, υγεία, πρόνοια. Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σύμφωνα με την κερδοφορία και τα σχέδια των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου, όταν θέλει ο εργοδότης, τις μέρες, τις ώρες που συμφέρει τον εργοδότη, θα αμείβονται όσο θέλει ο εργοδότης. Ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα κρούσματα των επιχειρησιακών συμβάσεων και στο νομό.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Συνέλευση της επιτροπής εκπαιδευτικών Ν.Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ την Πέμπτη 20.1 στις 6:30 στο Εργατικό Κέντρο

Πέμπτη 20 Γενάρη στις 6:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο

συνέλευση της επιτροπής εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ για την κλιμάκωση του αγώνα μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις αρχές του Φλεβάρη.

   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Σας καλούμε να σκεφτείτε και όλοι – όλες μαζί να κουβεντιάσουμε. Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον, η διέξοδος; Θα θυσιάσουμε τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας για μια ανάπτυξη που θα είναι και πάλι ο προθάλαμος μιας ακόμη χειρότερης καπιταλιστικής κρίσης; Οι αγώνες μας, το μέλλον μας, η προοπτική μας θα εξαντλείται στο να αμυνόμαστε από τις αλλεπάλληλες αντιλαϊκές ομοβροντίες των δυνάμεων του κεφαλαίου;

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ στο Καλλικρατικό σχολείο της αγοράς και της αμάθειας

ΟΧΙ στο Καλλικρατικό σχολείο της αγοράς και της αμάθειας

  Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Γενάρη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή η κινητοποίηση ενάντια στο Καλλικρατικό Σχολείο της αγοράς για την υλοποίηση του οποίου άμεσα θα προχωρήσουν συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων.

  Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, όπως και οι αντίστοιχοι σε όλη τη χώρα, απουσίαζε μιας και η Υπουργός Παιδείας, αν και γνώριζε για την κινητοποίηση από μέρες πραγματοποίησε σύσκεψη των Περιφερειακών Διευθυντών στην Αθήνα.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

 
Όχι στο “Καλλικρατικό σχολείο”,
το σχολείο της αγοράς και της ακριβοπληρωμένης ημιμάθειας.
Μέτωπο αγώνα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες εργασιακές-λαϊκές ανάγκες,
οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, των παιδιών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 14 ΓΕΝΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
στάση εργασίας ΔΟΕ – ΟΛΜΕ τις 2 τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού ωραρίου
και τις 2 πρώτες του απογευματινού


  Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές!
  Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημάνει συναγερμό μπροστά στη νέα θύελλα που έρχεται στην παιδεία!

  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το κεφάλαιο και τα κόμματα του, αρπάζουν την «ευκαιρία» της καπιταλιστικής κρίσης για να εξαπολύσουν ακόμα πιο ληστρική επίθεση στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, στη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Ο πόλεμος κορυφώνεται!!!

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Δελτιο Τύπου ΠΑME, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ: "14 Γενάρη άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα".

ΠΑME, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 ΓΕΝΑΡΗ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Kαταγγέλλουμε τη σύλληψη του Δημάρχου Στυλίδας, που έγινε με απόφαση της κυβέρνησης η οποία εκτελεί εντολές της εταιρίας που ληστεύει το λαό με τα διόδια στην περιοχή. 

  Η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό για να μη σηκώσει κεφάλι, για να μην παλέψει οργανωμένα για την κατάργηση των διοδίων.

  Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)! Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών.

  Δε φτάνει να αγανακτούμε. Μόνο η ατομική αντίδραση δεν αρκεί για να σταματήσει τη μεγάλη ληστεία που υφίσταται ο λαός. 

  Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

  Απαντάμε σ΄ αυτόν τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει με κινητοποίηση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΓΕΝΑΡΗ με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα, για να περνάνε οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα χωρίς να πληρώνουν.

Να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση:

  • Για να καταργηθούν όλα τα διόδια και ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο.
  • Κατά των αυξήσεων των τιμών στα εισιτήρια, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα
  • Για να αποκρούσουμε τη μείωση των μισθών.
  • Για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών από τα χρέη στις τράπεζες.

Οι Γραμματείες
ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ- ΟΓΕ




Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Κινητοποίησεις σε τράπεζες πραγματοποίησε σε όλη τη χώρα το ΠΑΜΕ σήμερα. Στην Ξάνθη η κινητοποίηση έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Καραολή

Ξάνθη 5.1.2011

Δελτίο Τύπου
 
Κινητοποίηση στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Καραολή.


 
   Όπως σε κάθε πόλη της χώρας έτσι και στην Ξάνθη, σήμερα Τετάρτη 5 Γενάρη, οι τοπικές γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του Μ.Α.Σ., του Συλλόγου Γυναικών και της ΠΑΣΥ προχώρησαν σε συμβολική κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Καραολή. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράζοταν το παρακάτω κείμενο: