Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα σε συζήτηση-ενημέρωση την 1 Απρίλη 2011 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο
ΟΧΙ στη διαρκή λιτότητα και τον αυταρχισμό

Η κυβέρνηση με πρόσχημα το χρέος και την καπιταλιστική κρίση ξεζουμίζει τους εργαζόμενους. Με το νέο μισθολόγιο και τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έχει στόχο να «εξοικονομήσει» 9 με 10 δις μέχρι το 2013.

Δεν έχεις καμιά ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση!
Το χρέος είναι «όλο παράνομο» και είναι της πλουτοκρατίας!
Μην το αναγνωρίζεις!

Το δημιούργησε το κεφάλαιο, το γέννησε ο ανταγωνισμός, οι αντιπαραγωγικές δαπάνες, τα επιθετικά εξοπλιστικά προγράμματα, οι ολυμπιακοί αγώνες, οι φοροαπαλλαγές,κ.α.
Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις είναι χωρίς τελειωμό και χωρίς αντίκρισμα για σένα και την οικογένειά σου.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο χώρο του δημοσίου με στόχο την πλατιά ενημέρωση των εργαζόμενων για το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και τις προτάσεις του ΠΑΜΕ

σε καλούμε σε συζήτηση – ενημέρωση

την Παρασκευή 1 Απρίλη
στις 6μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

600 δις είναι οι καταθέσεις Ελλήνων κεφαλαιοκρατών μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας!
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!




Επιτροπή δημόσιων υπαλλήλων του 

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Απεργία 30 Μάρτη


ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
12 το μεσημέρι Πλ.Ελευθερίας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία. Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς.
  • ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο του Δημοσίου. 2000 ευρώ μεικτά στο νεοδιόριστο
  • Να μην κλείσει κανένα σχολείο. Όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις των σχολείων.

1.Ο πόλεμος κατά του λαού της Λιβύης, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των αμάχων και τη δημοκρατία, είναι ένας πόλεμος άδικος, ιμπεριαλιστικός. Είναι πόλεμος για τα πετρέλαια. Αυτοί που επιτίθενται στη Λιβύη είναι οι ίδιοι που έχουν φορτώσει στους εργαζόμενους τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης.
Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Να κλείσουν αμέσως οι νατοϊκές βάσεις σε Σούδα και Άκτιο.
Να αποχωρήσουν τα ελληνικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη.

2. Συντελείται έγκλημα με τις εξετάσεις και τα φάρμακα των ασφαλισμένων στο Δημόσιο. Ήδη καταργήθηκαν 280 ιατρικές εξετάσεις που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν. Ασφαλισμένοι με βιβλιάριο του Δημοσίου πάνε για περίθαλψη και οι γιατροί δεν τους εξετάζουν, ενώ οι φαρμακοποιοί δεν τους χορηγούν φάρμακα γιατί η κυβέρνηση τους χρωστάει χρήματα για αρκετούς μήνες. Σήμερα η κυβέρνηση, με νέες ρυθμίσεις, δίνει τη χαριστική βολή στον όποιο δωρεάν χαρακτήρα είχε απομείνει στην περίθαλψή μας, μετατρέπει ακόμα περισσότερο την υγεία, από δικαίωμα σε εμπόρευμα και φορτώνει το κόστος της περίθαλψης και των φαρμάκων, πάνω μας. 

3. Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το «Σχέδιο μελέτης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», μέσω του οποίου προωθείται η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου-14ου μισθού (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας), η κατάργηση όλων των επιδομάτων (εκτός από το οικογενειακό, θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας), η δραστική μείωση των μισθών από 25%-40%, η μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο κατά 125.000 μέχρι το 2013.

  Είναι πρόκληση και «χοντρό δούλεμα» ότι η κυβέρνηση θα δώσει αύξηση στους χαμηλόμισθους, κάτι που προκλητικά σιγοντάρει και η ΠΑΣΚ σαν να είναι Γραφείο Τύπου της Κυβέρνησης. Αν δώσει η κυβέρνηση 1 θα πάρει πίσω 10 φορές περισσότερα. Μας αφαιρεί 3 μισθούς και μας δίνει πίσω-αν μας δίνει-μισό χαρτζιλίκι!

4. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση 1933 σχολείων και τη συνένωσή τους σε 877. Πρόκειται για αντιδραστική, αντιπαιδαγωγική εξέλιξη, που θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη μόρφωση των παιδιών του λαού μας. Θα τσακίσει και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών! Συγχωνεύουν τα σχολεία, τα θέλουν «πολυδύναμα και εύρωστα», με μεγάλο αριθμό μαθητών, για να ετοιμάσουν το έδαφος για τη λειτουργία του αντιδραστικού «νέου σχολείου», την εφαρμογή του Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος, των νέων Προγραμμάτων Σπουδών και τις «καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας». Για να προσελκύει το σχολείο πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά χορηγούς-επενδυτές, να δουλεύει σαν εταιρεία, για να παραδώσουν πλευρές της λειτουργίας των σχολείων σε ιδιώτες, όπως έγινε στα νοσοκομεία, που συγχωνεύτηκαν.

5. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει νέα «κίνητρα», νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, όταν και οι ίδιοι παραδέχονται αμύθητα κέρδη (πάνω από 600 δις μόνο στις ελβετικές τράπεζες)!

Καμμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
  • Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις, τους μισθούς, τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία τα τεράστια χρέη που έχουν προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς.
  • Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.
  • Κανένα σχολείο να μην κλείσει! Καμμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ.
  • Όχι στο νέο μισθολόγιο-λαιμητόμο. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς. 2000 ευρώ (μεικτά) ο πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.
  • Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο. Επαγγελματικές σχολές, μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάχρονης εκπαίδευσης.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για ΣΕΚΑΠ

Ξάνθη 24.04.2011

Δελτίο Τύπου
 

   Πολύ μελάνι χύθηκε τις τελευταίες μέρες για τις εξελίξεις που δρομολογούνται για την ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ. Μας βρίσκει αντίθετους καθώς συνδυάζεται με το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ.
 

  Η πολιτική του κλεισίματος και του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών, που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει ολέθριες συνέπειες στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, στους καταναλωτές και στη συνολικότερη οικονομία του Νομού μας, πρόσφατο παράδειγμα η ΣΕΒΑΘ και η ΣΕΠΕΚ. Οι ιδιωτικοποιήσεις συνοδεύονται από μαζικές απολύσεις αλλά και από την αφαίρεση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. Η πολιτική στήριξης των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν υλοποιείται μόνο με τη συρρίκνωση, το κλείσιμο και το ξεπούλημα των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών. Την ίδια περίοδο που κλείνουν τη στρόφιγγα χρηματοδότησης των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών, με διάφορα προγράμματα δίνουν άφθονο και δωρεάν χρήμα στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Τα κίνητρα συγχωνεύσεων και εξαγορών που έδωσαν στις βιομηχανίες τροφίμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα γνωστά καρτέλ, όχι μόνο στο γάλα, αλλά σε όλους τους επισιτιστικούς κλάδους, όπως επίσης και η κατανομή των επενδυτικών κινήτρων του προγράμματος «ίδρυσης, εκσυγχρονισμού και μετεγκατάστασης μεταποιητικών βιομηχανιών» του Γ΄ ΚΠΣ, όπου το ιδιωτικό κεφάλαιο πήρε το 81,5% και οι συνεταιρισμοί μόνο το 16,5% αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν στην πράξη και όχι στα λόγια ποιον ωφελεί η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
 

  Οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στα πλαίσια της διαχείρισης του προβλήματος, που προβάλλονται από διάφορους τοπικούς, πολιτικούς, διοικητικούς, συνδικαλιστικούς φορείς του Νομού μας, για την κακή «Αγροτική Τράπεζα», τα «μισθολογικά ρετιρέ», την οικονομική κρίση, αλλά ακόμη και για μεγαλοστομίες περί παραιτήσεις Υπουργών και Δημοτικών συμβούλων. Πίσω απ’ όλα αυτά «κρύβεται» στο πακέτο ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας των 50 δις και η πώληση της ΣΕΚΑΠ.
 

  Για να έχει καλύτερα αποτελέσματα ο αγώνας των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια γενικότερης πρότασης για την ανάπτυξη της οικονομίας που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς με καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές βιομηχανίες και τον κρατικό τομέα της αγροτικής οικονομίας και όχι στους εμποροβιομηχάνους και τις πολυεθνικές.
 

  Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία εκποίηση της ΣΕΚΑΠ με οποιοδήποτε τρόπο και μορφή.
 

  Να καταδικαστεί η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται για την καπνοκαλλιέργεια που έχει πετσοκόψει κατά 50% την ενιαία ενίσχυση και έχει οδηγήσει στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας καπνού και την καταστροφή των φτωχομεσαίων καπνοπαραγωγών.
 

  Στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής, προτείνουμε την δημιουργία ενιαίου φορέα καπνού, που θα σχεδιάζει και θα διαχειρίζεται την καλλιέργεια και την παραγωγή καπνού, την συγκέντρωση, την μεταποίηση, την διακίνηση, μέσα από τις καθετοποιημένες κρατικοσυναιτεριστικές επιχειρήσεις καθώς και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Νομού Ξάνθης 

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΔΤ Π.Α.ΜΕ. για για την επιθεση στη Λιβυη απο την ΕΕ και ΝΑΤΟ

Ξάνθη 20.03.2011

Δελτίο Τύπου


   Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της χώρας μας, την επέμβαση των ιμπεριαλιστών με μπροστάρη την ΕΕ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ενάντια στο λαό της Λιβύης.


Οι ανθρωπιστικές κορώνες που ξεστομίζουν για την παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης, δε μπορούν να κρύψουν τις φανερές ματιές τους για τα πετρέλαια και τις νέες εστίες κερδοφορίας που δημιουργούνται. 


   Πρέπει να καταδικαστεί τώρα η κυβέρνηση, που εμπλέκει τη χώρα μας και συμπράττει στους πολεμικούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εκχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα εδάφη μας. Το σύνθημα πρέπει να είναι ένα: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Καμιά εμπλοκή της χώρας με στρατιωτικά μέσα και Έλληνες φαντάρους. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη δοθεί κανένας ελληνικός χώρος, είτε αφορά τη στεριά, τη θάλασσα ή τον αέρα, στο νέο μακελειό.


   H εργατική τάξη και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, να δώσουν τη δική τους απάντηση στους φονιάδες και τους αρχιτρομοκράτες των λαών. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στο λαό της Λιβύης. Οι εργάτες έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την ταξική πάλη, να αναπτύξουν δράση κατά των ιμπεριαλιστών, να ορθώσουν μέτωπο κατά του κεφαλαίου που καταπατά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και στηρίζει τα συμφέροντα του με τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γραμματεία Νομού Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ 

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου Π.Α.ΜΕ για την απεργία στη ΜΑΙ-ΤΕΞ

Ξάνθη 19.03.2011

Δελτίο Τύπου
 
   Αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι εργάτες στην βιομηχανία της ΜΑΙ-ΤΕΞ ούτε «ζώα» είναι, ούτε τρώνε κουτόχορτο όπως θέλουν να πιστεύουν οι εργοδότες τους. Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η απεργία των εργαζομένων που προκήρυξε το κλαδικό συνδικάτο ιματισμού, την Παρασκευή 18 Μάρτη, που έγινε με αφορμή την απόλυση δύο εργαζομένων, επειδή «σήκωσαν κεφάλι» και συνδικαλίστηκαν.

   Όλα αυτά βέβαια στηρίζονται στην αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έτσι ώστε οι μεγαλοβιομήχανοι στην κλωστοϋφαντουργία να έχουν ξεσαλώσει κατά των εργαζομένων.


   Μεγάλη συμβολή είχε η τοπική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. που εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του με την περιφρούρηση της απεργίας έξω από το εργοστάσιο καθ’ όλη την διάρκεια της. Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες της εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν, να προβοκάρουν να καταστείλουν τον δίκαιο αγώνα των εργατών.


   Η χθεσινή απεργία αποτελεί παρακαταθήκη για όλη την εργατική τάξη του νομού μας και ήταν μόνο η αρχή στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο. Ο αγώνας το επόμενο διάστημα θα γενικευτεί, θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική δικαίωση που θα είναι: η άμεση επαναπρόσληψη των 2 συναδέλφων, η εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων


   Να γίνει η οργή, η αγανάκτηση των εργαζομένων, ποτάμι που θα παλέψει να φτάσει στον προορισμό του, σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, με τις ανάγκες του εργαζόμενου στο προσκήνιο.


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Νομού Ξάνθης  

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ MAI-TEΞ

Ξάνθη 17.03.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

   Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις 2 απολύσεις που έγιναν στο εργοστάσιο «νταχάου» ΜΑΪ ΤΕΞ ( βαφείο), γιατί οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και «τόλμησαν» να γραφτούν στο κλαδικό Συνδικάτο Ιματισμού.
 

  Η εργοδοσία της ΜΑΪ ΤΕΞ αποθρασυσμένη από την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τώρα και της ΝΔ προηγούμενα, δεν εφαρμόζει την κλαδική σύμβαση εργασίας, καθυστερεί τις πληρωμές, δεν κολλάει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα που προβλέπει η σύμβαση, δεν αναγνωρίζει τις ειδικότητες, δεν πληρώνει τις υπερωρίες και κυνηγάει όποιον προσπαθήσει να τα διεκδικήσει, για να μπορεί να αυγατίζει τα κέρδη της.
 

  Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ενωμένα και αποφασιστικά να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.
 

  •   Να πάρουν αποφασιστικά μέρος στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε το κλαδικό Συνδικάτο Ιματισμού για την Παρασκευή 18 Μάρτη και να απαιτήσουν:
     
  •   Την άμεση επαναπρόσληψη των 2 συναδέλφων
     
  •   Την εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
     
  •   Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

   Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων, μπορούμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα «ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ»
Γιατί έχουμε την δύναμη, γιατί είμαστε εμείς που παράγουμε τον πλούτο.

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ






pamexanthis.blogspot.com
τηλ.6909007488-6937414409


Γραμματεία Νομού Ξάνθης του 

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου Π.Α.ΜΕ για τα κέρδη της εταιρίας Sunlight

Ξάνθη 11.03.2011

Δελτίο Τύπου

   Σημαντικά κέρδη καταγράφει η SUNLIGHT ABEE μέσα στο 2010 – σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου – σημειώνοντας άνοδο κατά 18% σε σχέση με το 2009. Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη για ποιους δουλεύουν τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, οι ρυθμίσεις υπέρ της «ανταγωνιστικότητας» και όλα τα συνακόλουθα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της ΕΕ και των πρόθυμων κυβερνήσεων των κρατών - μελών της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


   Πίσω από το οικονομικό «θαύμα» και τα ρεκόρ της εταιρίας βρίσκεται η εργασία των περίπου 400 εργαζόμενων, αλλά και των περίπου 120 απολυμένων που πετάχτηκαν στο δρόμο από την εταιρία τα τελευταία χρόνια ως πρόσθετο φορτίο, ως πρόσθετο βάρος. Βέβαια την ίδια στιγμή για τους εναπομείναντες υπήρξε υπερεργασία ενώ το τελευταίο διάστημα μέσω των καινούριων δουλεμπορικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ προσλαμβάνονται νέοι φθηνοί εργαζόμενοι. Ξεμπροστιάζεται όμως και η ηγεσία του Εργατικού κέντρου Ξάνθης που πριν 9 μήνες απαιτούσε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, νέες επιδοτήσεις για λογαριασμό της SUNLIGHT, για να μην κλείσει δήθεν η βιομηχανία.


   Είναι προφανές: Η μία Ελλάδα – της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της φτώχιας - απέχει από την άλλη – των βιομηχάνων - τόσο όσο απέχουν οι διακηρύξεις, οι υποσχέσεις και οι «φιλολαϊκές» εξαγγελίες των εκάστοτε κυβερνώντων από την αλήθεια.


   Οι περιφρουρήσεις των απεργιών από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, η ταξική αλληλεγγύη που ένιωσαν οι εργαζόμενοι στη Sunlight τον τελευταίο χρόνο τους δείχνει πως μπροστά τους υπάρχει μόνο ο δρόμος του αγώνα για τα δικαιώματά τους. Αντιλήφθηκαν πως χωρίς αυτούς γρανάζι δε γυρνά.


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Νομού Ξάνθης.

Δελτίο Τύπου Π.Α.ΜΕ για την κινητοποίηση για την αγωνιστική υποδοχή της υπουργού απασχόλησης κ.Κατσέλη

Ξάνθη 11.3.2011

Δελτίο Τύπου
 
Αγωνιστική υποδοχή της Υπουργού Απασχόλησης στο νομό της ανεργίας!

   Καθρεφτάκια σε ιθαγενείς έρχεται να μοιράσει η Υπουργός Απασχόλησης Λούκα Κατσέλη. Την στιγμή που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και αγγίζει χιλιάδες οικογένειες στο Νόμο μας, τη στιγμή που οι απολύσεις πάνε «σύννεφο», όπως οι πρόσφατες 42 στην Αλουμίλ, 15 στο Καζίνο κ.ο.κ., τη στιγμή που ετοιμάζεται το πετσόκομμα του ήδη πενιχρού επιδόματος ανεργίας που κι αυτό το παίρνει ένα κομμάτι από τους ανέργους η Υπουργός Απασχόλησης έρχεται να τάξει 1500 5μηνες θέσεις κοινωνικής εργασίας σε όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης. Το πρόγραμμα αυτό αφορά για 5 μήνες σε θέσεις «κοινωνικής εργασίας» για την οποία θα τους καταβάλλεται το «επίδομα κοινωνικής εργασίας» που θα ανέρχεται μόνο μέχρι το ποσό των 625 ευρώ καθαρά, με κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών από το κράτος. Στο πρόγραμμα αυτό θα εμπλακούν εκτός από την τοπική διοίκηση, Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήρια, αλλά και ΜΚΟ και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι επιδοτούμενοι θα εργάζονται σε υπηρεσίες κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως σε έργα για το περιβάλλον, σε κατ' οίκον φροντίδα ηλικιωμένων και ΑμΕΑ, σε κοινωνικά παντοπωλεία, οδική ασφάλεια μαθητών, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές κ.λπ. Υπηρεσίες και τομείς, δηλαδή, όπου αναδεικνύεται ακόμα πιο καθαρά η ανάγκη εξασφάλισης σταθερού και με πλήρη δικαιώματα απασχολούμενου προσωπικού.


   Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση, και την ώρα μάλιστα που απολύει κατά χιλιάδες εργαζόμενους σε αντίστοιχες υπηρεσίες σε δήμους και δημόσιο, προσωρινά επιδιώκει να τοποθετήσει εκεί μερικές χιλιάδες ανέργους, οι οποίοι μετά τη λήξη του προγράμματος θα καταλήξουν και πάλι άνεργοι. Ταυτόχρονα, εγκαινιάζει ένα νέο τύπο εργασίας και εργαζόμενου της «κοινωνικής εργασίας», με κύριο χαρακτηριστικό την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, αφού το μόνο που τους εξασφαλίζεται είναι η αμοιβή στο ύψος περίπου του κατώτερου βασικού μισθού της ΕΓΣΣΕ!


   Απέναντι στη λαίλαπα της σφοδρής επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι επιβάλλεται χωρίς καμία καθυστέρηση να συσπειρωθούν να δώσουν τη μάχη για μέτρα ανακούφισης και ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Να παλέψουν, ανάμεσα σε άλλα, για:
Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.



  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.
  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες
  • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες.
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσον καιρό κάποιος είναι άνεργος.
  • Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.
  • Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
  • Ο χρόνος της άδειας λοχείας και της ειδικής 6μηνης άδειας μητρότητας (Ν. 3655/2008) να υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας και όχι ασθενείας, ώστε να δικαιούται η μητέρα επίδομα ανεργίας σε περίπτωση απόλυσής της μετά την άδεια.
  • Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες.
  • Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών.
  • Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς. Να χορηγηθούν 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων από 100 που ισχύει σήμερα.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που είναι το βασικότερο δικαίωμα του ανθρώπου, με στόχο την εξαφάνιση της ανεργίας.
Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11 Μάρτη στις 12:30΄ μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Νομού Ξάνθης

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση για την 8η Μάρτη "Πάγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας".


Τηλ. Επικοινωνίας. 6909007488 – 6937414409  
URL: pamexanthis.blogspot.com 
 E-MAIL: pamexanthis@gmail.com

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ, ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ
ΟΛΟΙ 10 ΜΑΡΤΗ 2011, 6.30μμ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
καπιταλισμός τσακίζει τη ζωή, κάνε τη δύναμή σου ανατροπή

Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα, μετανάστρια,


Στις σημερινές συνθήκες που το κεφαλαίου και οι πολιτικοί του εκφραστές καταργούν τα δικαιώματά σου ένα – ένα δε χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή!

  Αυτοί που τόσα χρόνια πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας – οι πλουτοκράτες. 

  Αυτοί που τόσα χρόνια ταΐζουν με τις πολιτικές τους, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές - οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η ΕΕ.

  Αυτοί που με τις πρακτικές τους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων – οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

  Αυτοί που υποστηρίζουν την ισοτιμία στα χαρτιά, ενώ στη ζωή επιβάλλουν σκληρή ανισότητα για τις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών στρωμάτων.

  Όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν, ότι η κατάσταση που ζούμε σήμερα είναι μονόδρομος: Να είμαστε άνεργες. Να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις μας. Να κλείνουμε τα μαγαζιά μας πνιγμένες στα χρέη. Να πουλάμε τα χωράφια μας, γιατί δεν μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε. Να επιλέγουν τα νέα ζευγάρια να μην κάνουν οικογένεια, κάτω από το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο. Να απολύονται οι νέες γυναίκες επειδή μένουν έγκυες. Να δουλεύουμε όποτε και για όσο η εργοδοσία μας χρειάζεται και με όποιο μισθό τη συμφέρει.

  Θέλουν να μας πείσουν, ότι είμαστε συνυπεύθυνες για τα χρέη και τα ελλείμματα που τόσα χρόνια δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές τους. 

  Θέλουν να μας πείσουν, ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να κάνουμε θυσίες για να βγούμε από την καπιταλιστική, οικονομική κρίση που προκλήθηκε επειδή ακριβώς τα μονοπώλια έσκασαν από τα κέρδη τους. 

  Αυτός είναι ο δικός τους μονόδρομος.

  Εργαζόμενη, άνεργη, νέα,

  Μη σε ξεγελάσουν! Υπάρχει διέξοδος!

  Μονόδρομος για μας δεν είναι η εξαθλίωση και η ανασφάλεια. Μονόδρομος για μας είναι το αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής που μας θέλει σύγχρονους δούλους, υποταγμένες στα συμφέροντα των εργοδοτών, στους νόμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μονόδρομος για μας είναι η οργανωμένη ταξική πάλη, η σύγκρουση, η ρήξη και η ανατροπή. Ο αγώνας για ένα δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπου τα πλούτη που παράγουμε και καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών θα είναι ιδιοκτησία του λαού, θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας. 

  Ένα είναι το διαχρονικό δίλημμα για το λαό, τις γυναίκες, τη νεολαία. Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση ως την τελική νίκη. Σήμερα δεν είμαστε μόνες, υπάρχει η Κοινωνική Συμμαχία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

  Αυτή δίνει δύναμη στη δύναμή μας. Εκφράζει την ενότητα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Διεκδικεί αιτήματα που μπήγουν το μαχαίρι βαθιά στα αίτια της κρίσης, που ξεπερνούν διαχειριστικές λογικές και στέκονται απέναντι στα συμφέροντα των μονοπωλίων, γιατί όσο οι πολυεθνικές κερδίζουν, τόσο ο λαός χάνει.

  ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

  Μισθωτή, άνεργη, νέα εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα,

  ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ στο Σωματείο, στο ΠΑΜΕ, στις Επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, στο ΜΑΣ και στους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ.

  Κανένας αγώνας δεν έχει θετικό αποτέλεσμα χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών, χωρίς τη σύμπραξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.

  ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο, κατώτερο μισθό 1.400€, καμία κατάργηση της Κυριακής αργίας.
  • Καμία κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύηση και της γαλουχίας.
  • Αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
  • Κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού. 
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
  • Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

  Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί σταθμό κλιμάκωσης στον πόλεμο κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τιμούμε τους αγώνες του χθες και συνεχίζουμε στην ίδια ρότα ως το τέλος. Οι αγώνες του αύριο – οι δικοί μας αγώνες – να είναι ακόμη πιο τρανοί, ακόμη πιο δυναμικοί, ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Ένα μέλλον απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου: "Απολύσεις και μειώσεις μισθών στον όμιλο ΟΤΕ"

Ξάνθη 05.03.2011

Δελτίο Τύπου
 
Απολύσεις και μειώσεις μισθών στον όμιλο ΟΤΕ

   Kοινή επίθεση των εργοδοτών του κλάδου. Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των μέτρων που συναποφάσισαν και εφαρμόζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΤΡΟΙΚΑ, κόμματα του ευρωμονόδρομου) με στόχο την μείωση της τιμής  πώλησης της εργατικής μας δύναμης. Την ώρα που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και στην Cosmote καλλιεργούσαν κλίμα αναμονής  και απέφευγαν κάθε συντονισμό με τους εργαζόμενους στο σύνολο του κλάδου, η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, μαζί με τους υπόλοιπους εργοδότες του κλάδου (ΣΕΠΕ), σχεδίασε και υλοποιεί συντονισμένη επίθεση κατά των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου.


   Τη στιγμή που ανακοινώνουν προκλητικά κέρδη, βγαλμένα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ,  με αποκορύφωμα τα κέρδη  στην COSMOTE (690 εκατομμύρια ευρώ),  ανακοινώνουν:



► 120 απολύσεις στην COSMOTE
► 150 απολύσεις στην ΓΕΡΜΑΝΟΣ
► 20 απολύσεις στην E – VALUE
   Κάνουν χρήση Διευθυντικού Δικαιώματος και περικοπές επιδομάτων, υπό την απαίτηση παγώματος της μισθολογικής ωρίμανσης στην μητρική ΟΤΕ.

   Τώρα είναι η ώρα ανάπτυξης ενός αγώνα που θα έρχεται σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις της Διοίκησης, είναι η ώρα της αντεπίθεσης για διεκδίκηση με βάση τις δικές μας ανάγκες, είναι η ώρα να παραμεριστούν όλες εκείνες οι δυνάμεις  στο συνδικαλιστικό κίνημα λειτουργούσαν σαν Δούρειος Ίππος που καλλιεργούσαν τον συμβιβασμό και την υποταγή.


   Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ (ΟΤΕ - «Cosmote» - «Γερμανός» - «Ε-Value») και συντριπτική συμμετοχή τους στις απεργιακές φρουρές, από νωρίς το πρωί, ολοκληρώθηκαν χτες η 48ωρη απεργία που εξήγγειλε το ταξικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής ενάντια στις απολύσεις που έγιναν.


   Και στην Ξάνθη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την απεργία εμποδίζοντας τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που είχε στήσει η «Cosmote» για να λειτουργήσει τα τηλεφωνικά κέντρα, στέλνοντας τους εργαζόμενους για δουλειά στις 05:00 το πρωί αντί για τις 07:00. Η εργοδοσία της «Cosmote» έκανε εκτροπή όλων των κλήσεων προκειμένου οι πελάτες της να εξυπηρετούνται από την «E-VALUE». Όμως η απεργοσπαστική τακτική της εργοδοσίας πήρε απάντηση καθώς από τις 3.30 τα ξημερώματα μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΣΕΤΗΠ απέκλεισαν τις εγκαταστάσεις της «E-VALUE» εμποδίζοντας τη λειτουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού.


   Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης της χώρας.


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Νομού Ξάνθης

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου για τις απολύσεις στο Καζίνο Ξάνθης

Ξάνθη 02.03.2011

Δελτίο Τύπου

   H Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εταιρίας «VIVERE», η οποία απέλυσε στο ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ εκβιαστικά 8 εργαζόμενες από το τμήμα της καθαριότητας, μετά της άρνηση του επιχειρησιακού σωματείου να δεχθεί μείωση στους μισθούς τους κατά 17%. 

  
  Οι απολύσεις έχουν καθαρά τρομοκρατικό χαρακτήρα για να δεχθούν οι εργαζόμενοι το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους, να σκύψουν το κεφάλι, να γίνουν έρμαιο στις ορέξεις των εργοδοτών.

   Η αλληλεγγύη της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ όπως αποδείχθηκε και στο πρόσφατο παρελθόν, είναι ένα πανίσχυρο όπλο, ικανό να φέρει θετικά αποτελέσματα σε αυτήν τη σκληρή ταξική αναμέτρηση. Οι εργαζόμενοι του ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ πρέπει και σήμερα αγωνιστούν, όπως έκαναν και πριν δύο χρόνια για την ανάκληση τότε δύο απολύσεων, ενάντια όχι μόνο στην εργοδοσία, αλλά και ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Ε.Έ., του ΔΝΤ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στήριζουν ΝΔ και ΛΑΟΣ στη χώρα μας.


   Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα του Νομού μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους.


   Τους εργαζόμενους να αντισταθούν να μην αποδεχτούν τις απολύσεις κάνοντας πράξη το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν.
Τους καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. 


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Νομού Ξάνθης