Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου

Σήμερα Τετάρτη 26/10 στις 13:00 το μεσημέρι, η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Εργατικό κέντρο.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                    
Ξάνθη 25/10/2011



Σε χορωδία κυβερνητικά στελέχη, “μάνατζερ” των ταμείων και μεγαλοδημιοσιογράφοι προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό ότι το κούρεμα που ετοιμάζεται δε θα επηρεάσει τα ταμεία.

Καμία εμπιστοσύνη.. Όλες οι κυβερνήσεις και οι διορισμένοι διοικητές μέχρι σήμερα χρησιμοποίησαν τα λεφτά των ταμείων για να χρηματοδοτούν τους επιχειρηματίες άτοκα, να παίζουν στο χρηματιστήριο, να στηρίζουν τις τράπεζες αγοράζοντας ομόλογα στο όνομα της ανάπτυξης.
Ήδη τα ταμεία έχουν χάσει πολλά δισεκατομμύρια από το προηγούμενο κούρεμα και θα φορτωθούν και τη νέα ζημιά στο όνομα της “σωτηρίας της πατρίδας”.

Θα εκβιάσουν πάλι τους εργαζόμενους ότι αν δε μπούμε στην νέα αγορά θα χάσουμε περισσότερα,  και με “λύπη” θα ανακοινώσουν ότι λόγω του κουρέματος δεν υπάρχουν λεφτά και πρέπει να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις.

Δίνουν τα πάντα για να σωθεί το κεφάλαιο. Το κούρεμα που ετοιμάζεται , οι ανταγωνισμοί για το ποιος καπιταλιστής θα χάσει λιγότερα δείχνουν ότι ο καπιταλισμός δεν παίρνει από μερεμέτια, γίνεται ολοένα πιο αντιδραστικός επιτίθεται με λύσσα. Οι αντιθέσεις και τα παζάρια  στην ΕΕ και παγκόσμια καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού.

Οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν καμία θυσία για να σωθούν αυτοί που τους εκμεταλλεύονται. Στα ταμεία συγκεντρώνεται ο κόπος των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Αυτοί που τους κλέβουν στο μισθό χρωστάνε στα ταμεία, αυτοί να πληρώσουν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

Πέμπτη 27 Οκτώβρη στις 6:30΄μ.μ. Κεντρική Πλατεία   
                                                  Όλοι στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του  


Ψήφισμα που εγκρίθηκε από όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 19/10

«Εμείς οι συγκεντρωμένοι απεργοί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ δηλώνουμε την απόφαση μας, δηλώνουμε την άρνηση μας να πληρώσουμε τα εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει η κυβέρνηση με την εφορία και τη ΔΕΗ.

Δεν μας τρομάζουν οι απειλές της κυβέρνησης. Μπορούμε και πρέπει να σπάσουμε την τρομοκρατία της. Είναι ζήτημα τιμής, είναι ζήτημα αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, στους αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν. Η άρνηση πληρωμής τους είναι πράξη ουσιαστικής παρεμπόδισης της βάρβαρης και εξοντωτικής πολιτικής. Εμείς δεν λέμε λόγια, δε μένουμε στα λόγια, κάνουμε πράξη την άρνηση, την ανυπακοή, τον αγώνα απέναντι σε αυτούς που εξοντώνουν το λαό.

Εμείς οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους να συναντηθούμε όλοι μαζί στην οργάνωση της μαζικής άρνησης και στην παρεμπόδιση των χαρατσιών.
Για να δώσουμε ένα ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα κόμματα που ενώ λένε ότι διαφωνούν με τα χαράτσια, καλούν όμως το λαό να τα πληρώσει. Να πούμε μαζί δυνατά: Τέλος οι θυσίες για την κρίση, τέλος οι θυσίες για να σωθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, η ευρωζώνη και η ευρωένωσή τους.

Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πρωτοστατήσουμε σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και γειτονιά, ώστε να οργανωθεί και να εκφραστεί πολύμορφα η άρνηση και η αλληλεγγύη. Να γίνει υπόθεση των σωματείων, των ίδιων των εργαζομένων και του λαού. Να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς είσπραξης. Να τους μπλοκάρουμε στις εφορίες. Να μην επιτρέψουμε να κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια, σε κανένα βιοπαλαιστή. Τώρα είναι ώρα και ανάγκη να δείξει ο λαός τη μεγάλη του δύναμη. Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Ταυτόχρονα δίνουμε μήνυμα αντίθεσης, αντίστασης και ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο μέσα στους χώρους δουλειάς για να μη μειωθούν οι μισθοί, για να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να μην επεκταθούν εξοντωτικά ελαστικά ωράρια, για να μπει φραγμός στη δραματική επιδείνωση των συνθηκών ζωής κι εργασίας μας.
Να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής στους λαούς της Ευρώπης. Να αποδείξουμε ότι και η καρδιά μας το λέει, ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην μας τσακίσουν, ότι μπορούμε να νικήσουμε.
Οι καπιταλιστές κι η κυβέρνηση θεωρούν νόμιμο, σήμερα οι καπιταλιστές να έχουν 600 δισ. στην Ελβετία, να πληρώνουν ελάχιστους φόρους ή και καθόλου. Θεωρούν νόμιμο 6.000 επιχειρήσεις να χρωστάνε 31 δις σε φόρους. Νομιμότητα είναι για την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οι εφοπλιστές να πληρώνουν 12 εκατ. ευρώ σε φόρους το 2011, ενώ έκαναν παραγγελίες 5 δις ευρώ για κατασκευή πλοίων στο εξωτερικό.

Θεωρούν νόμιμο να χρηματοδοτούν απλόχερα τους καρχαρίες του πλούτου και να ξοδεύουν τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, γιατί το απαιτεί το ΝΑΤΟ.

Αυτήν τη νομιμότητα δεν έχουμε μονάχα το δικαίωμα, αλλά και το χρέος να την ανατρέψουμε και να εδραιώσουμε τη νομιμότητα της λαϊκής πλειοψηφίας.
Δε θα πληρώσουμε για να μην πτωχεύσει δήθεν η χώρα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν ήδη πτωχεύσει. Όταν αυτοί λένε να μην πτωχεύσει η χώρα, εννοούν να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία, οι λίγοι. Εμείς λέμε για την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός.

Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διεκδικούμε αφορολόγητο όριο για τις λαϊκές οικογένειες στα 40.000 ευρώ.

Όταν το άδικο γίνεται νόμος από την κυβέρνηση, νόμιμο είναι αυτό που έχει ανάγκη, αυτό που υπηρετεί το λαϊκό συμφέρον, τελικά αυτό που επιβάλλει ο λαός. Πρέπει να πληρώσουν ακριβά αυτοί που έχουν το θράσος να βασανίζουν και να απειλούν με τιμωρία το λαό, αν δεν υποταχθεί. Αρκετά τους ανέχτηκε ο λαός. Η λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών πρέπει να γίνει αφετηρία της λαϊκής συμμαχίας, της γενικευμένης λαϊκής αντεπίθεσης, της κλιμάκωσης για να σαρωθούν τα βάρβαρα μέτρα, η αντιλαϊκή κυβέρνηση, η εξουσία της πλουτοκρατίας».

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ χαιρετίζει:

- Τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό - Δημόσιο τομέα, που μετείχαν στην απεργία, κόντρα σε απειλές εκβιασμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία.
- Τους εκατοντάδες εργαζόμενους, ανέργους, μικροεπαγγελματίες, μαθητές, φοιτητές, που αποφασιστικά,  με τα συνθήματα και τα αιτήματα του Π.ΑΜΕ., μαζικοποίησαν, τις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στείλαμε ηχηρό μήνυμα, και στο μονοπωλιακό κεφάλαιο του Νομού μας, «περιφρουρώντας» και τις δύο μέρες την απεργία, σε εργασιακούς χώρους του Ιδιωτικού τομέα, σταματώντας οι εργάτες, την παραγωγή στο Εργοστάσιο της SUN LIGHT, όπως επίσης κανείς εργαζόμενος δεν έπιασε δουλειά και στην E- VALUE.


Το μήνυμα είναι σαφές:
→ «Όχι στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου..
→ «Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία».
→ Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου.
→ Αποδέσμευση από την ΕΕ, πάλη για Εργατική λαϊκή εξουσία.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Είναι γεγονός ότι δώσαμε μια μάχη δυναμική, σκληρή, στους τόπους δουλειάς, στις πλατείες και στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Όμως η ταξική πάλη έχει και μια άλλη πλευρά. Δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι.

Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας, χθες στην Αθήνα. Χάρις στην οργάνωση, την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν.

Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας, οικοδόμο, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες.

Καταγγέλλουμε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που    επιχειρούν να χρεώσουν στο ΠΑΜΕ ευθύνες για τα επεισόδια. Αυτά τα ΜΜΕ είναι τα ίδια που το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να συκοφαντήσουν με όλους τους τρόπους το ΠΑΜΕ και τους αγώνες των εργαζομένων. Να χτυπήσουν την πόρτα και να απευθυνθούν στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και σε εκείνες τις δυνάμεις που θεωρούν αντίπαλο το ΠΑΜΕ και μέσα στις γραμμές τους υποθάλπονται και αναπτύσσονται προβοκατόρικα και εγκληματικά στοιχεία, καθώς και στην κυβέρνηση που επί χρόνια υποθάλπει αυτά τα στοιχεία.

Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Δεν ξεμπερδεύει κανείς με αυτή την πολιτική με ένα ντου ή με την καταψήφιση ενός άρθρου του πολυνομοσχέδιου.

Το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα από σήμερα θα ενημερώσει τους εργαζόμενους γι’ αυτή την δολοφονική επίθεση για να καταλάβουν, οι εργαζόμενο,ι ότι εκτός από την εργοδοσία έχουν εχθρούς και όλες αυτές τις παραπάνω δυνάμεις.

Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί άνοιξαν λογαριασμούς με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ας έχουν υπόψη τους ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και την πείρα, για να τους κόψει το χέρι.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ





Για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ




Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, εκατοντάδων συνδικάτων και δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων εκφράζουμε στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου μας, οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων τα θερμά μας συλλυπητήρια. Υποσχόμαστε ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμετους αγώνες για τα οράματα που μαζί του παλεύαμε.

Εργαζόμενοι,εργαζόμενες,
Δώσαμε μια μάχη δυναμική, σκληρή, στους τόπους δουλειάς, στις πλατείες και στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
Όμως η ταξική πάλη έχει και μια άλλη πλευρά. Δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι.

Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας. Χάρις στην οργάνωση,την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν.

Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας, οικοδόμο, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες.

Καταγγέλλουμε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης πουεπιχειρούν να χρεώσουν στο ΠΑΜΕ ευθύνες για τα επεισόδια. Αυτά τα ΜΜΕ είναι τα ίδια που το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να συκοφαντήσουν με όλους τους τρόπους το ΠΑΜΕ και τους αγώνες των εργαζομένων. Να χτυπήσουν την πόρτα και να απευθυνθούν στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και σε εκείνες τις δυνάμεις που θεωρούν αντίπαλο το ΠΑΜΕ και μέσα στις γραμμές τους υποθάλπονται και αναπτύσσονται προβοκατόρικα και εγκληματικά στοιχεία, καθώς και στην κυβέρνηση που επί χρόνια υποθάλπει αυτά τα στοιχεία.

Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Δεν ξεμπερδεύει κανείς με αυτή την πολιτική με ένα ντου ή με την καταψήφιση ενός άρθρου του πολυνομοσχέδιου.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, αύριο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους γι’ αυτή την δολοφονική επίθεση για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι εκτός από την εργοδοσία έχουν εχθρούς και όλες αυτές τις παραπάνω δυνάμεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Aνακοίνωση για 48ωρη απεργία συγκέντρωση

Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Τώρα αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, ο λαός να αναδείξει τη δική του εξουσία.

19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά.
Συγκέντρωση 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα.
Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο.
Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014.

Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.
Όλοι στους δρόμους.
Όλοι με το ΠΑΜΕ μπροστά να αντιπαλέψουμε με ψυχή και δύναμη την αντεργατική λαίλαπα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων και των εταίρων τους στην ΕΕ, οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα.

Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό, τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμάθεια. Ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία.

Θέλουν όλοι μαζί μισθούς Βουλγαρίας, νέες μαζικές απολύσεις, νέα βαριά χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά εκ περιτροπής, ανασφάλιστη. Θέλουν δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων.

Εργαζόμενοι , εργαζόμενες, νέοι και νέες,
το ΠΑΜΕ σας καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη όλους και όλες στην  11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περιφρούρηση της απεργίας σε εργασιακούς χώρους. Στην Αθήνα στις 20 του μήνα το ΠΑΜΕ θα προχωρήσει σε περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές.  Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε τον σφαγιασμό των  δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στον αγώνα.

Οργανωμένα, συντονισμένα. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος.
Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Τώρα αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, ο λαός να αναδείξει τη δική του εξουσία

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Για την επιτυχία της πορείας στις 5 Οκτωβρίου


Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ χαιρετίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, τους μαθητές και φοιτητές, που ένωσαν σήμερα την φωνή τους και μαζικοποίησαν την απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. Δίνουμε, ταυτόχρονα, συντριπτική απάντηση στους κυβερνητικούς μηχανισμούς και τα «παπαγαλάκια» κυβέρνησης, τρόικας, πλουτοκρατίας, που θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε δημόσιους υπαλλήλους και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Κόντρα στην τρομοκρατία που ασκήθηκε από Διευθυντές σχολείων, ώστε να μην συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο οι μαθητές.
Σήμερα:
→ Απορρίψαμε το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο.
→ Εναντιωθήκαμε στην εφεδρεία - απολύσεις. 
→ Δε δεχθήκαμε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος. 

Φτάνει πια! Ενότητα και αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Απαντάμε με κλιμάκωση της πάλης για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη.


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ για τις δηλώσεις της ΓΣΕΕ για την ΕΓΣΣΕ

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δεν είναι τωρινή απαίτηση του κεφαλαίου. Υπήρχε και πριν την κρίση, με στόχο την ανταγωνιστικότητα, την σωτηρία των κερδών της πλουτοκρατίας. 

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ για δήθεν διαφωνία με την επιχειρούμενη κατάργηση της ΕΓΣΣΕ είναι κοροϊδία. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν έχει καθαρό μητρώο,  είναι βεβαρημένο και είναι συνένοχη για την πολιτική που εφαρμόζεται. 

Θυμίζουμε τα 70 λεπτά αύξησης που υπέγραψε η ηγεσία της ΓΣΕΕ. 
Θυμίζουμε ακόμη όταν ονόμαζε υπερφίαλες τις απαιτήσεις των εργατών για αυξήσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. 
Θυμίζουμε ακόμη όταν ζητούσε 10% μερική απασχόληση, γιατί έτσι θα έσωζε τη σταθερή δουλειά. 
Θυμίζουμε όταν έλεγε «ναι» στις απολύσεις αρκεί να εξηγούνται στους απολυμένους ο λόγος, η ανάγκη που τις επιβάλλουν. 
Θυμίζουμε όταν έλεγε «ναι» στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. 

Δεν έχει ακόμη στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης στον ΟΤΕ που μειώνει μισθούς και διευθετεί τον χρόνο εργασίας, από την ΟΜΕ-ΟΤΕ που η ΓΣΕΕ την χαιρέτισε και πανηγυρίζει γι΄ αυτήν. Ο λόγος που συμφώνησαν στις μειώσεις μισθών και στη δήθεν σωτηρία των θέσεων εργασίας είναι η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και η σωτηρία των κερδών της. Είναι ο ίδιος λόγος που η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ, που είναι απαίτηση των βιομηχάνων, του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στη ΓΣΕΕ και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που είναι στη γραμμή της. Είναι επικίνδυνοι για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να πετάξει από πάνω της τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Καμιά εμπιστοσύνη στις ηγεσίες που διαπραγματεύονται και παραδίνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην κερδοφορία των βιομηχάνων. 

Να πάρει στα χέρια της την οργάνωση της πάλης, παντού σε όλους τους χώρους δουλειάς, με τη δημιουργία, επιτροπών, πυρήνων, που θα αποφασίζουν συλλογικά. Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να βάλλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την ανατροπή της. Να κάνουμε πράξη το σύνθημα Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

 ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Απεργία 5 Οκτωβρίου - Φωτογραφίες



Φωτογραφίες από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ στην Ξάνθη για την απεργία στις 5 Οκτωβρίου 2010.




Kατάργηση ΕΣΣΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Όποιος τολμήσει να υιοθετήσει, να συμφωνήσει ή να παζαρέψει την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου, της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Η απαίτηση για κατάργηση της ΕΓΣΣΕ είναι 100% η φωνή των βιομηχάνων, είναι απαίτηση του κεφαλαίου.
Ας αφήσει η κυβέρνηση τα παραμύθια. Αυτούς υπηρετεί. Σ' αυτούς δίνει "γην και ύδωρ".
Να μην τολμήσουν.

Εδώ δεν είναι ούτε Γερμανία ούτε Γαλλία. Θα περάσουν πάνω από σώματα των εργατών και των εργατριών της χώρας μας.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, από σήμερα το πρωί αμέσως να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, μαχητικά να αποφασίσουν τη μαζική συμμετοχή τους στη γενική πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη

Είχαμε προειδοποιήσει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται θα φέρνουν συνεχώς νέα μέτρα, χωρίς τέλος. Η νέα φοροληστεία που επιβάλλει η κυβέρνηση με τον νέο φόρο στα ακίνητα  πρέπει να απαντηθεί. 

Είναι ώρα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με αιχμή τη νέα φοροκαταιγίδα. Κανείς δε γλιτώνει. Τα τελευταία δύο χρόνια χιλιάδες οικογένειες είδαν το εισόδημά τους να ροκανίζεται. Με τα νέα χαράτσια δίνεται η χαριστική βολή. Χιλιάδες οικογένειες στο νομό μας  θα αποστερηθούν βασικές ανάγκες. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Αυτό δεν είναι απλά ένα σύνθημα, είναι η αρχή μιας μάχης για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων λαϊκών μαζών.
Αυτό σημαίνει, ότι τα Σωματεία,  λαϊκές επιτροπές σε γειτονιές πρέπει να καταγράψουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν επείγοντα προβλήματα και που είναι χιλιάδες και να παρέμβουν αποφασιστικά. Να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν με πολύμορφες ενέργειες μέτρα προστασίας από την εξαθλίωση και την ανέχεια. Καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς θέρμανση. Καμία οικογένεια να μη στερηθεί τα φάρμακα, την περίθαλψη. 

Συντεταγμένα και μέσα από τα Σωματεία και τις ταξικές οργανώσεις να συγκεντρώσουμε τα φορομπηχτικά έντυπα που ήδη αποστέλλονται από τις εφορίες και να αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε. Η άρνηση πληρωμών της νέας φορομπηχτικής επέλασης μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή μορφή συσπείρωσης για την προαγωγή της λαϊκής συμμαχίας.

Με σύνθημα «δεν έχουμε να πληρώσουμε – δε θέλουμε να πληρώσουμε» δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Παλεύουμε με γραμμή ρήξης κι αντεπίθεσης που θα έχει στην προμετωπίδα της το σύνθημα «για την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός». Δε συναινούμε και απειθαρχούμε στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Δεν αποδεχόμαστε να μισο-δουλεύουμε, να μισο-ασφαλιζόμαστε και να ζούμε με το φόβητρο της ανεργίας. Δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.

Δεν εξαρτάται μόνο από τους καπιταλιστές, από την κυβέρνηση, την τρόικα και τα κόμματα του κεφαλαίου τι θα γίνει. Το τι θα περάσει και πόσο θα περάσει από αυτά τα μέτρα εξαρτάται καθοριστικά από την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Από τη δική μας απόφαση και αποφασιστικότητα να τους σταματήσουμε, να τους εμποδίσουμε.

        Η οργανωμένη αντίθεση και αντίσταση στα χαράτσια, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία, είναι πράξη που σηματοδοτεί τη λαϊκή απόφαση: Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας.  

Τα συνδικάτα οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία, οι γυναίκες να πάρουμε την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης, της αντίστασης αξιοποιώντας όλες τις μορφές, διαφορετικά δεν θα υπάρχει τέλος στην επίθεση. Να πάρουμε αποφάσεις απόρριψης των μέτρων. 
Να μπούμε μπροστά. Να παραμερίσουμε με οργανωμένο αγώνα τα κόμματα της πλουτοκρατίας, την ΕΕ. Να ξεκαθαρίσουμε από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον με τον ΣΕΒ, την πλουτοκρατία. Θα εξαρτηθεί από τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα αν θα περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνει συζήτηση και να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να καταδικαστούν τα μέτρα, να συζητηθούν τρόποι αντίστασης στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο, τη γειτονιά, να προετοιμαστεί άμεσα νέα πανελλαδική γενική απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΞΑΝΘΗΣ την ΤΡΙΤΗ 13.9.2011 ώρα 7.00 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα νέα φορομπηχτικά μέτρα Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 7μ.μ. Εργατικό Κέντρο