Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Για το χαράτσι η Λαϊκη΄Επιτροπή στην ΔΕΗ

Σήμερα το πρωί (Τρίτη 31 Γενάρη 2012), για τρίτη φορά η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης κατέθεσε στο Διευθυντή της ΔΕΗ δεκάδες δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, συνοδευόμενες με αποδείξεις πληρωμής του αντιτίμου ΔΕΗ – Δήμου – ΕΡΤ.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής έκανε καθαρό στο Διευθυντή πως δε θα επιτρέψει να γίνει καμιά διακοπή ρεύματος.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, την παρεμπόδιση κάθε προσπάθειας διακοπής ρεύματος.

Κανένας δεν πρέπει να υποκύψει, κανένας να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στον εκβιασμό και την αντιλαϊκή επίθεση, κανένας να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το χαράτσι και τα αντιλαϊκά μέτρα. Να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να τιμωρήσουμε αυτούς που την υπηρετούν. Με μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για τη δική μας εξουσία. 
Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο. Τώρα είναι η ώρα!

Σύγκληση ΔΣ του ΕΚ για κύρηξη 24ωρης απεργίας.

Οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, κατέθεσαν την ακόλουθη αίτηση στην Διοίκηση του εργατικού κέντρου.

«Προς: Διοίκηση Εργατικού Κέντρου Ξάνθης,
Πρόεδρο και Γραμματέα.

Θέμα: Άμεση σύγκληση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για την κήρυξη 24ωρης Απεργίας

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ σε συνεργασία με την τρόικα, ικανοποιώντας τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις και ανάγκες του κεφαλαίου, γενικεύει και κλιμακώνει τον καθολικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα για να τσακίσει ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε.

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης είναι η μόνη απάντηση που τους πρέπει στο θράσος και την πολιτική τους αναλγησία όταν την ίδια ώρα που ρίχνουν το λαό στα τάρταρα, ισχυρίζονται ότι σώζουν το λαό και την πατρίδα από τη χρεοκοπία.

Σε μια περίοδο που γενικεύεται η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση των εργαζομένων ενάντια στους ωμούς εκβιασμούς και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τους φορείς τους, η στάση της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της στο διάλογο σφαγείο, συνιστά ευθεία και προκλητική στήριξη τόσο των ίδιων των αντιλαϊκών μέτρων, όσο και πολύ περισσότερο των πολιτικών φορέων που τα προωθούν. 

Οι απεργίες πρέπει να είναι αφετηρία νέας κλιμάκωσης της δράσης της εργατικής τάξης με στόχο την παρεμπόδιση, την αποτροπή ψήφισης και υλοποίησης των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της τρόϊκα. 

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο νομό συνεχώς επιδεινώνεται, μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία, εκ περιτροπής εργασία ,απολύσεις παίρνουν την  μορφή χιονοστιβάδας.

Η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) ζητά την άμεση σύγκλιση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου με θέμα απόφαση για 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 9 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης το αμέσως επόμενο διάστημα. Την απαίτηση από την ΓΣΕΕ να αποχωρήσει από τον στημένο «κοινωνικό διάλογο» και να αποφασίσει 24ωρη Απεργία για τις 9 Φλεβάρη.

Ξάνθη 31/1/2012
Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση  Ε.Σ.Α.Κ»

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία του Νομού να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, να καταδικάσουν την συμμετοχή της ΓΣΕΕ στον «κοινωνικό διάλογο» και να αποφασίσουν 24ωρη απεργία στις 9 Φλεβάρη. 

Γραμματεία Ξάνθης του  ΠΑΜΕ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση στο HILTON

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτή τη στιγμή σωματεία και ομοσπονδίες, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρία στο  ξενοδοχείο Χίλτον, εκεί που διαμένει η ΤΡΟΙΚΑ.
Πραγματοποιούν κινητοποίηση, για να διατρανωθεί η οργή και η αγανάκτηση εναντίον όσων καταδυναστεύουν τη ζωή μας, εναντίον όσων λεηλατούν το εισόδημά μας, εναντίον όσων καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στην πείνα και την ανεργία.

Απαιτούμε:
Έξω η τρόικα από την Ελλάδα
Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας
Όχι άλλο αίμα για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Να σημάνει συναγερμός παντού στους χώρους δουλειάς, στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, για να απαλλαγούμε μια για πάντα από αυτή την πολιτική.
Καλούμε τα συνδικάτα, κάθε εργαζόμενο, κάθε εργαζόμενη, να αποφασίσουν άμεσα νέες απεργιακές κινητοποιήσεις,  για να παρεμποδιστούν κυβέρνηση, εργοδότες και τρόικα να πάρουν τα νέα μέτρα

Η Εκτελεστική Γραμματεία του

Για το χαράτσι της ΔΕΗ

Με ιδιαίτερη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο. Αφού συζητήθηκε η εμπειρία της μέχρι τώρα δράσης, δόθηκε βάρος στην ακόμα καλύτερη οργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η όποια προσπάθεια γίνει για διακοπή ρεύματος. Αποφασίστηκε να συνεχιστεί με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς η συλλογή υπεύθυνων δηλώσεων για άρνηση πληρωμής του χαρατσιού και να πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση έξω από τη ΔΕΗ την Τρίτη 31 Γενάρη στις 10 το πρωί για να επιδοθούν για 3η φορά οι δηλώσεις που θα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τότε.

Με την οργανωμένη λαϊκή αντίσταση θα καταργήσουμε το χαράτσι!

Για τη συλλογή υπεύθυνων δηλώσεων
Από Τετάρτη μέχρι και Τρίτη θα λειτουργεί τραπεζάκι της Λαϊκής Επιτροπής έξω από τη ΔΕΗ
Καθημερινά στο κουρείο στην Τσιμισκή 17.

Όποιος αντιληφθεί συνεργείο να επιχειρεί να διακόψει ρεύμα απευθείας να πάρει τηλέφωνο στα τηλέφωνα επικοινωνίας της Λαϊκής Επιτροπής.

Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης
Τηλ. Επικοινωνίας: 6909007488, 6979118602, 6974871924, 6937414409, 6973777846

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»


Σέρνονται στα δικαστήρια 14 συνδικαλιστές

Στελέχη του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, σέρνονται στα δικαστήρια Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, , ύστερα από μήνυση της πολυεθνικής «Τζάμπο» γιατί συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα πολυκατάστημα της πολυεθνικής στην Καβάλα και Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ το 2009, ενάντια στην τρομοκρατική απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου Ν. Νικολόπουλου. Οι συνδικαλιστές θα δικαστούν στα δικαστήρια Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 24 Γενάρη, τα οποία κρατούν τη σκυτάλη σε ό,τι αφορά τις διώξεις και τις δίκες σε βάρος της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι μηνύσεις που υποβλήθηκαν από την εργοδοσία δεν έχουν αποσυρθεί και εξακολουθούν 3 χρόνια τώρα να βρίσκονται στην αντεργατική της φαρέτρα και να επαναφέρονται κάθε φορά καταδεικνύοντας ότι η εργοδοσία και το κεφάλαιο συνολικά όχι μόνο δεν παραιτείται, αλλά έχει στην πρώτη γραμμή την προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστών και την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Πόσο μάλλον σήμερα που σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης επιδιώκουν με τις πλάτες της συγκυβέρνησης να διαμορφώσουν ακόμη πιο φτηνούς εργαζόμενους για να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Θα δικαστούν με βάση το φιρμάνι του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που διατηρεί σε πλήρη ισχύ και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, με το οποίο, για να προστατευτούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών, είχε κηρύξει εκ των προτέρων παράνομες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα καταστήματα «Τζάμπο», καθώς τις είχε χαρακτηρίσει «τελεσθέντα εγκλήματα»!

Πρόκειται για άλλη μια δίωξη που στοχεύει στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καθώς στα δικαστήρια έχει στηθεί βιομηχανία διώξεων και δικών σε βάρος σωματείων, συνδικαλιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών εργαζομένων, με στόχο τα ταξικά σωματεία, τις ταξικές δυνάμεις.
Τα σωματεία που συνυπογράφουν το δελτίο τύπου εκφράζουν την αγωνιστική τους συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συνδικαλιστές.

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στοχεύει στην καθυπόταξη των εργαζομένων και όσο και να θέλει η εργοδοσία να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να σκύψουν το κεφάλι, εμείς τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους, ενωμένους να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, οργανώνοντας πιο αποφασιστικά τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, κλιμακώνοντας την πάλη ενάντια και για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΈΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ DIANA
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΕΚΑΠ ΑΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη 23/1/2012










Κάταργηση Κλαδικών συμβάσεων με νόμο!


Θέλουν να καταργήσουν τις Συμβάσεις και μάλιστα με νόμο! 

Αυτό προωθούν οι «κοινωνικοί εταίροι» στο διάλογο - απάτη που έχουν στήσει με τη ΓΣΕΕ. Αυτό αποκάλυψε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, παρουσιάζοντας έγγραφο - φωτιά το οποίο βρέθηκε στο τραπέζι του «διαλόγου» κατά την πρώτη συνάντηση των «κοινωνικών εταίρων» την Τετάρτη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Το έγγραφο - βόμβα, το οποίο έχει μάλιστα συνταχθεί υπό τη μορφή προσθήκης στο βασικό νόμο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις (ν. 1876/1990), φέρει τον τίτλο «Αναστολή ισχύος κλαδικών - ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων». Από το περιεχόμενό του βεβαιώνεται πως στο στόχαστρο των «εταίρων» μπαίνει κάθε συλλογική διαπραγμάτευση και κατοχύρωση των εργαζομένων, επιδιώκουν να καταργήσουν όλες τις Συμβάσεις και να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην καταστροφή. Θέλουν αποκλειστική εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων από μηδενική βάση ώστε να επιβάλουν οι εργοδότες πιο άθλιους όρους εργασίας.

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Στο έγγραφο περιλαμβάνεται τροπολογία που προβλέπει:
«Στο άρθρο 7 του Ν. 1876/1990 προστίθεται παράγραφος 4 με το εξής περιεχόμενο: "Για το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος του παρόντος μέχρι και τις 31-12-20..... αναστέλλεται η ισχύς των κλαδικών και των εθνικών και τοπικών ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και των με αυτές εξομοιούμενων διαιτητικών αποφάσεων. Η παρούσα διάταξη διαλαμβάνει και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που είχαν συναφθεί καθώς και τις διαιτητικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί πριν τη δημοσίευση του παρόντος».

Στο ίδιο έγγραφο , με άλλη διάταξη, προβλέπεται η κατάργηση της διάταξης στο άρθρο 9 του ίδιου νόμου με την οποία οι όροι συλλογικής σύμβασης που έληξε ή καταγγέλθηκε εξακολουθούν να έχουν ισχύ για ένα επιπλέον εξάμηνο και μάλιστα να καλύπτουν και τους νεοπροσλαμβανόμενους μέσα σε αυτό το εξάμηνο. Ακόμα προβλέπεται η κατάργηση της επόμενης παραγράφου του ίδιου άρθρου, που προβλέπει ότι για όλους τους εργαζόμενους και μετά την πάροδο του εξαμήνου εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενοι όροι εργασίας, τουλάχιστον μέχρις ότου λυθεί ή τροποποιηθεί η ατομική σχέση εργασίας.
Τέλος, με άλλη ερμηνευτική διάταξη κάνει ρητό ότι αντικείμενο της προσφυγής στη διαιτησία δεν μπορεί να είναι «η διατήρηση ή μη της ισχύος προηγούμενων συλλογικών ρυθμίσεων», ικανοποιώντας άλλη μια αξίωση της εργοδοσίας σχετικά με την αρμοδιότητα του ΟΜΕΔ και το εύρος των αποφάσεών του.

Τα παραπάνω συνιστούν ολική ανατροπή στο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ουσιαστικά καταργούν όλες τις κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις - γιατί αυτό σημαίνει στην πράξη η έννοια της αναστολής τους - και δίνουν τη δυνατότητα στους κεφαλαιοκράτες να ρίξουν τους μισθούς όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Την ίδια ώρα σε χαρτί της ΔΑΚΕ που βρέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου υπήρχαν οι προτάσεις για «πάγωμα των μισθών»; «Μείωση του μη μισθολογικού κόστους»; «Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 5%»; «Επιβολή πλαφόν στον 13ο και 14ο μισθό»;

Αποκαλύπτεται λοιπόν και πόσο υποκριτικά είναι τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν για τους μισθούς και τις συμβάσεις πλειοψηφία ΓΣΕΕ – ΣΕΒ – κυβέρνηση, όταν την ίδια στιγμή προωθούν την κατάργησή τους. Εδώ κρίνονται συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόμματα, η κυβέρνηση. Να γιατί παρεμποδίσαμε τον "κοινωνικό διάλογο", που μόνο δεινά φέρνει στους εργαζόμενους

Στην επόμενη απεργιακή μάχη, στις αρχές Φλεβάρη είναι επιτακτική ανάγκη:
Να γίνει κάθε χώρος δουλειάς κόλαση για την μεγαλοεργοδοσία.
Να γίνει όλη η Ελλάδα Χαλυβουργία!
Συσπειρωμένοι οι εργαζόμενοι στα σωματεία μας, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να ξεπεράσουμε δισταγμούς, φοβίες, να σηκώσουμε κεφάλι και να δώσουμε απάντηση σε ΣΕΒ – ΓΣΕΕ – κυβέρνηση μαύρου μετώπου.


Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ
Τηλ. 6909007488, 6937414409,6973777846,

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝ. ΔΙΑΛΟΓΟΥ. ΔΤ της ΠΑΣΕΒΕ Ξάνθης

Η ματαίωση  του κοινωνικού διαλόγου που οργανώθηκε από τον ΣΕΒ, την ΓΣΕΕ, την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ μετά από τη συμβολική παρέμβαση του ΠΑΜΕ , στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ , είναι μια αποφασιστική απάντηση του λαϊκού κινήματος στην προσπάθεια να αντιδράσουμε στα βάρβαρα μέτρα που θέλουν να πάρουν κυβέρνηση – ΕΕ- βιομήχανοι.

Το χτύπημα του εισοδήματος των εργαζόμενων και το χάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών στους Βιομήχανους και μεγαλέμπορους (το υποκριτικά  λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος) θα τσακίσει και τους αυτοαπασχολούμενους.

Η συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ δεν έχει καμιά σχέση και δεν εξυπηρετεί με κανέναν τρόπο τα συμφέροντα των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών- βιοτεχνών και μικρών εμπόρων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια βάρβαρη πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και τους αυτοαπασχολούμενους στη χρεοκοπία.

Οι διαβουλεύσεις και οι διάλογοι κάτω από τη ομπρέλα των βιομηχάνων, ένα και μοναδικό σκοπό έχουν , να δείξουν ότι και οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες συναινούν στο πετσόκομμα του εισοδήματος των εργαζόμενων και την εφαρμογή του εργασιακού μεσαίωνα.

Είναι υποκριτικές οι δηλώσεις ότι τάχα υπερασπίζονται τον 13ο και 14ο μισθό. Όπως έγινε και όλες τις άλλες φορές στο τέλος βάζουν την υπογραφή τους σε όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Οι βιομήχανοι κάνουν τη δουλειά τους , θέλουν τους εργαζόμενους σκλάβους και τους μικρούς ΕΒΕ εκτός αγοράς και παραγωγής. 

Οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές με τη στάση τους εξυπηρετούν τα σχέδια τους

Οι αγωνιστικές – αντιμονοπωλιακές δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ καλούν το συνδικαλιστικό κίνημα και όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στην καταστροφή.

 Η Γραμματεία Ν.Ξάνθης της  ΠΑΣΕΒΕ

Συνέλευση Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης για χαράτσι ΔΕΗ

Κάθε απόπειρα διακοπής του ρεύματος σε σπίτια ή μικρομάγαζα, πρέπει να προσκρούσει στην αποφασιστική δράση του εργατικού κινήματος, στον ξεσηκωμό κάθε γειτονιάς. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη, πρέπει να πληρώσει ακριβά την επίδειξη θράσους και απανθρωπιάς. Πρέπει να διαπιστώσει πόσο μικρή είναι μπροστά στη λαϊκή αποφασιστικότητα, δράση και αλληλεγγύη. Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιβάλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού.  Ήδη η προσπάθεια διακοπής ρεύματος στην Καλαμάτα την περασμένη βδομάδα αντιμετωπίστηκε  από την άμεση παρέμβαση του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών. Ακόμα πιο αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση του χαρατσιού και στην Ξάνθη.

Όλοι/ες την Δευτέρα 23 Γενάρη στις 6:30΄μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο στη συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής για να συζητήσουμε την καλύτερη οργάνωση της δράσης μας απέναντι σε όποια προσπάθεια γίνει για διακοπή ρεύματος.

Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης
Τηλ. Επικοινωνίας: 6909007488, 6979118602,6974871924,6973777846

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση 17/1

Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που με τη μαζική συμμετοχή τους στην πορεία της 17ης Γενάρη δώσανε για ακόμα μια φορά απάντηση στην αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Η κινητοποίηση αποτέλεσε έκφραση αγωνιστικής αλληλεγγύης της εργατικής τάξης του νομού στους απεργούς χαλυβουργούς, που στέκονται ηρωικά και ανυποχώρητα απέναντι στη σφοδρή επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και τα κάθε λογής «τσιράκια» της αλλά και στους εργαζόμενους κάθε εργασιακού χώρου, του Νομού μας (όπως της DIANA, ALUMIL, SUNLIGHT,  ΡΟΔΟΠΗ, ΣΕΚΑΠ) που βιώνουν την εργοδοτική επίθεση, στα εργασιακά δικαιώματά μας.

Τη στιγμή που η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να στρογγυλοκαθίσει στο τραπέζι του «κοινωνικού» διαλόγου για να συναποφασίσει πόσα ακόμα θα μας κόψουν, η χτεσινή  πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης μαζί με τα σωματεία  της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, του Σωματείου Εργαζομένων στη DIANA, των Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Ν. Ξάνθης, του Σωματείων της ΣΕΚΑΠ, του Σωματείου Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Ξάνθης, του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ξάνθης και τη συμμετοχή του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης αναδεικνύει πρακτικά πόσο αναγκαία είναι η συμπόρευση κάθε σωματείου και του νομού μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, το Π.Α.ΜΕ. Όταν οι εργατοπατέρες του Ε.Κ.Ξ, απόντες από κάθε εργασιακό χώρο, διεκδικούν νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, δηλητηριάζουν τη συνείδηση των εργαζομένων με τη λογική της ταξικής συναίνεσης, τη λογική πως εργάτης και αφεντικό είναι κοινωνικοί εταίροι και όχι αντίπαλοι κάθε τίμιος εργάτης, κάθε τίμιος συνδικαλιστής οφείλει να τους γυρίσει την πλάτη.

Θλιβερός για άλλη μια φορά ο ρόλος που κλήθηκαν να παίξουν διάφορες «αριστερές – αντικαπιταλιστικές» τυχοδιωκτικές ομάδες στην πόλη μας όπως η «πρωτοβουλία αντίστασης». Αφού προβοκατόρικα μετά την ανακοίνωση της συγκέντρωσης της 17ης Γενάρη από την Γραμματεία Ξάνθη του Π.Α.ΜΕ καλούσαν σε συγκέντρωση την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος, άτομα από το μπλοκ τους που ακολουθούσε την πορεία του Π.Α.ΜΕ επιχείρησαν να αμαυρώσουν την πορεία γράφοντας συνθήματα σε μαγαζιά και τοίχους. Ας βγάλει κάθε εργαζόμενος συμπεράσματα από τον προβοκατόρικο ρόλο των κλακαδόρων των εργατοπατέρων του Ε.Κ.Ξ. 

Το επόμενο διάστημα ακόμα πιο δυναμικά η εργατική τάξη πρέπει να δώσει απεργιακή απάντηση στο νέο μπαράζ μέτρων. Ταυτόχρονα μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά σε κάθε γειτονιά, κάθε χωριό ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.


Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τρίτη 17 Γενάρη στις 6:30΄μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία



Τρίτη 17 Γενάρη στις 6:30΄μ.μ στην Κεντρική Πλατεία
(στην κινητοποίηση συμμετέχουν Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, 
Σωματείο Εργαζομένων στη DIANA, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Ν. Ξάνθης, Σωματείο ΣΕΚΑΠ, Σωματείο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Ξάνθης, 
Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ξάνθης, Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης)

Απαντάμε στη γενικευμένη επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), με τις «ευλογίες» της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και την ολόπλευρη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, φέρνει νέα μέτρα, εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια, εντείνει την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλεί και εκβιάζει. Οι βιομήχανοι ζητούν και άλλα μέτρα. Απαιτούν νέες παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις με δραστική μείωση των μισθών κι επιδομάτων, ζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση (προτείνουν για αρχή -10%), νέες φορολογικές ελαφρύνσεις.

 Η επίθεση δεν καίει το σπίτι του διπλανού μας. Η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνουν. Η μαζική απλήρωτη εργασία και η επίθεση σε όλους τους κλάδους, αυξάνεται. Στο νομό μας έχουμε πρόσφατα την προσπάθεια μείωσης των μισθών σε ΡΟΔΟΠΗ – ΣΕΚΑΠ, την προσπάθεια «πτώχευσης» της DIANA, τις απολύσεις σε σταθερή βάση σε Αλουμίλ – Sunlight, την εκ περιτροπής εργασία σε VENUS, τις συμβάσεις 1 και 2 μηνών σε E VALUE, την επίθεση σε δεκάδες άλλους εργασιακούς χώρους, τη χρόνια ανεργία στον κλάδο των κατασκευών.
Δεν αντέχουμε. Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας
Κάθε εργασιακός χώρος να γίνει «Χαλυβουργία»!

  Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Η λύση δεν είναι η υποταγή, ούτε να σιχτιρίζουμε από απόσταση για το κακό το ριζικό μας. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500ευρω, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις. Δείχνουν το δρόμο.

  Η επίθεση του Βιομηχάνου Μάνεση της Ελληνικής Χαλυβουργίας στα εργατικά δικαιώματα δεν αφορά μόνο τους χαλυβουργούς. Μας αφορά όλους. Ο Μάνεσης λειτουργεί ως πιλότος στη συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης, επιχειρεί να υλοποιήσει τα όσα έχει αποφασίσει η τάξη του για κάθε κλάδο και εργατικό χώρο.

 Η κινητοποίηση στις 17 Γενάρη πρέπει να αποτελέσει έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε τόπο δουλειάς και ταυτόχρονα εκδήλωση αλληλεγγύης πέρα από τους χαλυβουργούς και στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς.

  Η καλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, είναι να πολλαπλασιαστούν οι χαλυβουργίες, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους εργαζόμενοι και σωματεία σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κάθε εργατικός χώρος να γίνει κάστρο αντίστασης. 

  Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500ευρω, μισοάνεργοι, άνεργοι και χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

  Όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Να υπερασπιστούμε τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να αποτρέψουμε τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε γαλέρες με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Να σταματήσουμε την απλήρωτη εργασία. Να παρεμποδίσουμε και να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των χαρατσιών και τη φοροληστεία.

Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, που τα θέλουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων. Να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού – Ασφαλιστικού συστήματος.

Μαζί με το ΠΑΜΕ για ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, στα εργοστάσια, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ για ένα ρωμαλέο, αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.

  Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός πιστός στο θεό της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, είναι έτοιμος να συμβάλλει στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, δίνει γη και ύδωρ στην εργοδοσία, λέει μεγάλα λόγια και στην πράξη σε δεκάδες τόπους δουλειάς βάζει πλάτη στην εργοδοσία (π.χ. Χαλυβουργία Βόλου).

Όλοι στο δρόμο των απεργών χαλυβουργών. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας. Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ.

Τηλ. 6909007488, 6973777846, 6979118602                      Γραμματεία Ν. Ξάνθης του   ΠΑΜΕ

Για την κινητοποίηση της Λαϊκης Επιτροπής στην ΔΕΗ (13/01)

Κινητοποίηση πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης σήμερα (Παρασκευή 13/01) το πρωί στην ΔΕΗ ενάντια στο χαράτσι. Αντιπροσωπεία της κατέθεσε στον διευθυντή της ΔΕΗ υπεύθυνες δηλώσεις  μαζί με τις αποδείξεις πληρωμής του αντιτίμου μόνο ρεύματος και τελών Δήμου – ΕΡΤ. Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση τέτοιας μορφής μετά την αντίστοιχη στις 16 Δεκέμβρη.

Ακόμα πιο αποφασιστικά τώρα που λήγουν οι πρώτες προθεσμίες πρέπει να οργανώσουμε τη δράση μας να μην τολμήσει κανένα συνεργείο να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος. Πραγματοποιούμε συνελεύσεις πολυκατοικιών και γειτονιών στις οποίες εκλέγουμε επιτροπές και αποφασίζουμε πρακτικούς τρόπους προστασίας των ρολογιών (αν είναι έξω λαμαρινοκατασκευές απομόνωσης των ρολογιών, αν είναι μέσα κλειδώνουμε και δεν ανοίγουμε την πόρτα στα συνεργεία).

Κανένας δεν πρέπει να υποκύψει, κανένας να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στον εκβιασμό και την αντιλαϊκή επίθεση, κανένας να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το χαράτσι και τα αντιλαϊκά μέτρα. Να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να τιμωρήσουμε αυτούς που την υπηρετούν. Με μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για τη δική μας εξουσία. Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο. Τώρα είναι η ώρα!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Για τις δίκες σε εργαζόμενους & συνδικαλιστές από τα Τζάμπο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Στις 24. Ιανουαρίου δικάζονται σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή  14 στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ύστερα από μήνυση της επιχείρησης «Τζάμπο» γιατί συμμετείχαν μαζί με άλλους εργαζόμενους και συνδικαλιστές σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στα  πολυκαταστήματα της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης για την απόλυση εργαζομένου στην επιχείρηση-συνδικαλιστή.

H επιχείρηση ΤΖΑΜΠΟ συνεχίζει τη δράση της ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, σε συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο στο εμπόριο και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς της εργοδοσίας, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, την δικαιοσύνη και την στήριξη της κυβέρνησης προσπαθεί  να ποινικοποιήσει τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η δίωξη αυτή είναι συνέχεια άλλων διώξεων ενάντια στο λαϊκό κίνημα και στους αγώνες των εργαζομένων και εντάσσεται στην οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των εργοδοτών να καταπατήσουν κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης στην οργάνωση και συμμετοχή της στους αγώνες.

Η μεθόδευση αυτή, της επιχείρησης ΤΖΑΜΠΟ, είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους.

Οι διώξεις γίνονται με προφανή στόχο την προστασία των συμφερόντων της εργοδοσίας των ΤΖΑΜΠΟ και τη γενικότερη τρομοκράτηση όσων εργαζομένων αντιστέκονται σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική. Καμία δίκη και καμία καταδίκη δε θα εμποδίσει και δε θα τρομοκρατήσει τους αγωνιστές του Λαϊκού, του Ταξικού κινήματος. Δε θα τους αποτρέψει από το να αγωνιστούν ενάντια στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης τόσο στα Τζάμπο, όσο και γενικότερα. Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο  είναι απλά ανιστόρητοι και δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την ιστορία και τη δράση του ταξικού κινήματος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

Kαλούμε τα Σωματεία, σωματειακές επιτροπές, λαϊκές επιτροπές και άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Τρίτη 24 Γενάρη στις 9.00 π.μ. στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Για την συνεδρίαση της ΓΣΕΕ

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Στη σημερινή (Τρίτη 10/1) συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν και καταδίκασαν τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που αποφάσισαν να πάνε στον κοινωνικό διάλογο που θα χρησιμοποιηθεί από κυβέρνηση – τρόικα – Ε.Ε. για να μπει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όταν και όποτε θέλουν οι κεφαλαιοκράτες, με μισθούς πείνας. 

Ανεξάρτητα από τις μεγαλοστομίες που εκφώνησαν για «ανένδοτους αγώνες» για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δηλώνουν πρόθυμοι να «συζητήσουν» με τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους για τη «σωτηρία» της χώρας. Έχουμε πείρα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε φορά που μας «σώζανε από την καταστροφή» κάναμε ένα βήμα πιο κοντά στην εξαθλίωση. 

Επίσης οι δύο παρατάξεις αμφότερες υπερθεμάτισαν για τη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή των ασφαλιστικών εισφορών, προσφέροντας χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση για την διευκόλυνση των σχεδίων της προκειμένου να φορτωθεί όλο το βάρος της ασφάλισης στις πλάτες των εργαζομένων, χαρίζοντας στην πλουτοκρατία δεκάδες δις ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για νέα αντιασφαλιστικά τερατουργήματα. Λες και το «μη μισθολογικό κόστος» δεν αφορά το βοιωτικό επίπεδο της εργατικής τάξης.

 Και μαζί και χώρια  με την ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ η Αυτόνομη Παρέμβαση κάλεσε για άλλη μια φορά την ηγεσία της ΓΣΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της κάνοντας της κριτική για έλλειψη σχεδίου. Αθώωσε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ λέγοντας ότι «μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο που χρειάζεται η εργατική τάξη» προσφέροντας της άλλοθι για την συμπόρευση της με το ΣΕΒ στο χτύπημα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

 Για άλλη μια φορά ουσιαστικά παρά τις διάφορες αριστερές κορώνες, συμπορεύτηκε με τη γραμμή της ΓΣΕΕ, του ταξικού συμβιβασμού, της υπεράσπισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων κλπ. 
Και από αυτή τη συνεδρίαση αναδείχτηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ. Μακριά και αλάργα από αυτές τις παρατάξεις, που είναι έτοιμοι να προσφέρουν άλλοθι κοινωνικής συναίνεσης στους εκτελεστές της εργατικής τάξης. Στέκονται απέναντι από τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα για αυτό αποτελούν τους πιο αξιόπιστους συνομιλητές της ολιγαρχίας του πλούτου. 
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς την ανάγκη απέναντι στην ενιαία επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης, και τρόικας να απαντήσουν το επόμενο διάστημα                   με κλιμάκωση του αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς με στόχο Να μην παρθεί κανένα νέο μέτρο και να παρθούν πίσω όλα τα βάρβαρα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την στήριξη και τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ και κάνουν τη ζωή τους κόλαση. 

Να απαντήσουν τώρα με ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. 
Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας.
Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 
στις 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ    
Γραμματεία  Ξάνθης του  ΠΑΜΕ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Σωματείων

Μετά από πρόσκληση της γραμματείας Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα (09/01) στο Εργατικό Κέντρο συνάντηση εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων από τα παρακάτω σωματεία:

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης
Σωματείο Εργαζομένων στη DIANA
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Ν. Ξάνθης
Σωματείο ΣΕΚΑΠ
Σωματείο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Ξάνθης
Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ξάνθης

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας και οι συνέπειές της στους εργασιακούς χώρους του Νομού και καταλήχτηκαν οι εξής πρωτοβουλίες:

Να υπάρχει έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Πρώτοι σταθμοί η απεργιακή κινητοποίηση της ΣΕΚΑΠ 9-10/1 και οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της DIANA την Τετάρτη 18/1 στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία και την Πέμπτη 19/1 στις 9π.μ. έξω από τα δικαστήρια κατά την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης.

Να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο την Τρίτη 17 Γενάρη στις 6:30΄μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία. Είναι η μέρα που πραγματοποιείται η παναττική απεργία συμπαράστασης στον αγώνα της Χαλυβουργίας και όλων των χώρων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Να εκδοθούν ψηφίσματα αλληλεγγύης στους διωκόμενους για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιηθήκαν ενάντια στην απόλυση του Ν. Νικολόπουλου από τα JUMBO, ενόψει των δικών σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή στις 24 Γενάρη.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου για την στάση ΓΣΕΕ και ΣΕΒ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο δήλωσε ότι δε συζητά τη μείωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης (την ίδια ώρα που βεβαίως αποδέχεται οι νέοι εργαζόμενοι να αμείβονται με 500ευρώ) λέγοντας ότι συζητά μόνο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. 

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε και αυτός μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτερος μισθός της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, αλλά πως πρέπει να δούμε τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ για μια ακόμα φορά στην ίδια γραμμή. Ανοίγουν δρόμο για να τσεκουρώσουν κι’ άλλο τα μεροκάματα. Ετοιμάζουν την απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές, την παροχή νέου κρατικούς χρήματος και νέων φοροαπαλλαγών στους καπιταλιστές.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι οι εργαζόμενοι αν θέλουν να αντισταθούν στους καπιταλιστές και στις κυβερνήσεις τους πρέπει να ξεμπερδέψουν ταυτόχρονα από τους εργατοπατέρες, από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.