Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Άνοιγμα Διοδίων

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ απαντώντας στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. που επιχειρεί με την καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία για την κατάργηση των διοδίων με ποινές φυλάκισης, προχωρούν σε άνοιγμα των Διοδίων το Σάββατο 31 Μάρτη σ΄ όλη την Ελλάδα. Για να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να αποκρούσουμε την τρομοκρατία. Να βάλουμε τέλος στη ληστεία του λαού απ΄ την πλουτοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση την Τρίτη 27 Μάρτη.

ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΡΤΗ    7μ.μ. Κεντρική Πλατεία

 Όλοι στον αγώνα - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Αυτό είναι πατριωτισμός – να μην πτωχεύσει ο λαός
Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων
   
Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την ψήφιση της μείωσης της ΕΓΣΣΕ και οι μεγαλοεργοδότες του Νομού ξεκίνησαν την υλοποίησή της. Είχε προηγηθεί βέβαια σαν λαγός ο Σαράντης στη ΡΟΔΟΠΗ, αλλά κι αυτές τις μέρες σαν χιονοστιβάδα η μια μετά την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις υλοποιούν τους νόμους που ψήφισαν οι πολιτικοί υπηρέτες της αστικής τάξης.

- Οι νέοι κάτω των 25 ετών στα Πλαστικά Θράκης του Χαλιωρή αμείβονται με 511 ευρώ μεικτά.
- Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στην E VALUE της Cosmote με το νέο μειωμένο κατώτατο μισθό
- Σύσταση στην ΜΑΪΤΕΞ του Βένου, χωρίς ΓΣ και με υπογραφές σε λευκό χαρτί όπως στη ΡΟΔΟΠΗ, Ένωσης Προσώπων με εκπρόσωπο προϊστάμενο και μείωση των αποδοχών στο νέο κατώτατο μισθό.
- Μερική απασχόληση και μείωση μισθών στο ΚΑΖΙΝΟ του Πηλαδάκη.

Ταυτόχρονα, στην υπό πτώχευση χαρτοποιία DIANA του Ζερίτη μετά την απόφαση των εργαζομένων να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, η εργοδοσία που τους έχει απλήρωτους από Δεκέμβρη προχώρησε σε λοκ άουτ την Πέμπτη,  στην Αλουμίλ του Μυλωνά ο χορός των απολύσεων καλά κρατεί, η ΣΕΚΑΠ οδεύει ή για κλείσιμο ή για ξεπούλημα ενώ έχουν μειωθεί οι μισθοί, στα LIDL απολυθήκαν 6 εργαζόμενοι, στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ μετά τις μαζικές απολύσεις του πρώτου διαστήματος προχωρήσανε σε βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων 9 εργαζομένων και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Σήμερα η εργατική τάξη αντιμετωπίζει την πιο σκληρή και συντονισμένη επίθεση σε βάρος της. Μειώνονται μισθοί και μεροκάματα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι νέοι εργαζόμενοι είναι τα μεγάλα θύματα. Καλούνται να κάνουν οικογένεια με 511 ευρώ μισθό μεικτά και 410 ευρώ καθαρά.
Τα επιδόματα άλλα καταργούνται και άλλα μειώνονται. Το επίδομα ανεργίας μειώνεται, τα εποχιακά επιδόματα επίσης μειώνονται. Συρρικνώνεται δραματικά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μας αναγκάζουν να πληρώνουμε από την τσέπη μας για φάρμακα και παροχές υγείας.

Πάνω στο κουτσουρεμένο μισθό και μεροκάματο πέφτουν η φοροληστεία, τα χαράτσια, η πληρωμή κοινωνικών δαπανών λόγω του περιορισμού τους και της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών.
Μεγάλη η ευθύνη των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και μιας σειράς σωματείων του νομού. Στην ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στις 21.3 την πρόταση της ΕΣΑΚ (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Ε.Κ.Ξ.) για απεργία στις 4 Απρίλη, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ την καταψήφισαν. Η λογική του κοινωνικού εταιρισμού, της αντίληψης πως εργάτης και αφεντικό είναι συνέταιροι είναι  το δηλητήριο που χρόνια διοχετεύανε στην εργατική τάξη.

Τέλος τα παιχνίδια με τη ζωή των εργατών. Ούτε χιλιοστό πίσω από τις Σ.Σ.Ε. σε εθνικό και κλαδικό επίπεδο. Σ.Σ.Ε με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.  Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς και τα μεροκάματα.

Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους, όχι στο συμβιβασμό,την ηττοπάθεια και το προσκύνημα στους ισχυρούς.

- Το δίλημμα ή υπογράφετε μείωση των μισθών ή καταργούνται οι συμβάσεις είναι ωμός εκβιασμός, γιατί στόχος του κεφαλαίου είναι να μετατρέψει τους εργάτες και τις εργάτριες σε σύγχρονους είλωτες.
- Η ζωή ποτέ δεν πήγε μπροστά για την εργατική τάξη χωρίς σκληρούς αγώνες με την εργοδοσία, το κράτος και τους αστικούς νόμους που προστατεύουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
- Στον επίσης κυνικό εκβιασμό ή σκύβετε το κεφάλι ή κλείνουν τα εργοστάσια αντιτάσσουμε ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι καπιταλιστές. Αυτοί λεηλάτησαν και λεηλατούν τον πλούτο της χώρας, τους εργαζόμενους, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον ιδρώτα του λαού. Αυτοί δημιουργούν κουφάρια και χρέη. Η εμπειρία στο Νομό μας το αποδεικνύει. Δεν είναι οι αγώνες που ευθύνονται σε DIANA – Aλουμίλ και μια σειρά χώρους, δεν είναι οι αγώνες που οδήγησαν Χατζηιωάννου και Μιχαηλίδη σε Βουλγαρία, επιδοτούμενους κιόλας.

Δεν είναι η μοίρα της εργατικής τάξης, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και η μόνιμη ανασφάλεια.
Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εξασφαλίζουν κέρδη στο κεφάλαιο. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του ευρωμονόδρομου της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που συνδικαλιστικές ηγεσίες, μεταξύ αυτών και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΞ με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στήριξαν.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη έλα σε επαφή με το ΠΑΜΕ,μην αποδέχεσαι τον ΜΕΣΑΙΩΝΑ για σένα και τα παιδιά σου,οργανώσου σε κάθε χώρο για να μην περάσουν στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα τους.


Τηλ. Επικοινωνίας 6937414409,6973777846

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σχόλιο για την εγκύκλιο της ΓΣΕΕ για τους μισθούς

Η ΓΣΕΕ αφού συμμετείχε στην ολοκλήρωση του εγκλήματος της κυβέρνησης που χτύπησε τις Συλλογικές συμβάσεις, τώρα δήθεν προσπαθεί με επιστολή που έστειλε στα συνδικάτα, να πείσει τους εργαζόμενους ότι στην πράξη θα καταργήσει τα μέτρα. Την ίδια στιγμή σπέρνει αυταπάτες, καλλιεργεί αναμονή, όταν καταφεύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, και άλλους τέτοιους θεσμούς που δεν είναι τίποτα άλλο από αυτούς που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κοροϊδεύει την εργατική τάξη όταν είναι γνωστό ότι συμμετείχε την προηγούμενη περίοδο στους κοινωνικούς διαλόγους με τους σφαγείς των δικαιωμάτων μας ΣΕΒ και κυβέρνηση. Όταν λοιδορούσαν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που αποκάλυπταν το κείμενο που βρέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου στον οποίο συμμετείχε, το οποίο τελικά ήταν ο σημερινός νόμος, ενώ έλεγαν ότι ήταν πλαστό.

Καμιά εμπιστοσύνη στην ΓΣΕΕ, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, οργάνωση της πάλης εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση για να καταδικαστούν τα μέτρα, καμιά μείωση μισθών και μεροκάματων, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς.


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Aθλιότητα του MEGA εναντίον των χαλυβουργών

Το τηλεοπτικό κανάλι MEGA σε χτεσινό του ρεπορτάζ για τους εργαζόμενους στην Ελληνική χαλυβουργία προχώρησε σε μια αθλιότητα σε βάρος τους, σε λασπολογία και συκοφαντία για τον ηρωικό αγώνα που δίνουν εδώ και 137 μέρες ενάντια στην εργοδοσία που τους θέλει να γυρίσουν πίσω στη φωτιά και το σίδερο με τετρακόσια ευρώ και σκυμμένο το κεφάλι.

Κατηγόρησε τους εργάτες ότι με τη στάση τους, που δεν αποδέχονται μείωση μισθών, τις απολύσεις 180 συναδέλφων τους, θα κλείσουν το εργοστάσιο, ενώ ο ιδιοκτήτης Μάνεσης προσπαθεί να το σώσει. Με ύφος εισαγγελέα το καλοπληρωμένο τσιράκι των ιδιοκτητών του MEGA Τρέμη, η οποία ακούει ταξική πάλη και τρέμει, καταδίκασε και διέσυρε τους εργάτες και λιβάνισε τη «φτωχή εργοδοσία». Βέβαια ένα είναι σίγουρο. Δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, καθότι είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ και το MEGA ανήκουν σε μεγαλοεργοδότες, εφοπλιστές και λοιπά παράσιτα της κοινωνίας.

Τους απαντάμε με το σύνθημα που φωνάζουν όλοι οι εργάτες και οι εργάτριες «Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Kαλλιτεχνική εκδήλωση αλληλεγγύης στους Απεργούς της Χαλυβουργίας

Στα πλαίσια της πανελλαδικής οικονομικής εξόρμησης για την υλική στήριξη των απεργών χαλυβουργών οι Γραμματείες Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ και του Μ.Α.Σ. πραγματοποιούν καλλιτεχνική εκδήλωση αλληλεγγύης το Σάββατο 17 Μάρτη στις 12μ. στην Κεντρική Πλατεία με συναυλία και απαγγελία ποιημάτων.

Για 137 μέρες οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» του Ασπρόπυργου δείχνουν τον δρόμο του ταξικού αγώνα στην εργατική τάξη και τη νεολαία της χώρας. Με ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα δίνουν απάντηση στον μεγαλοβιομήχανο Μάνεση αλλά και στο σύνολο της αστικής τάξης της χώρας που επιδιώκουν μεροκάματα Κίνας και Ινδίας. Αυτήν την ώρα είναι χρέος για τον καθένα και την καθεμιά η έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Ταυτόχρονα είναι ανάγκη κάθε εργασιακός χώρος απέναντι στην προσπάθεια των μεγαλοεργοδοτών να υλοποιήσουν την μείωση των μισθών και των μεροκάματων, με βάση τα μέτρα που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, να μετατραπεί σε μια Χαλυβουργία.

ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Τα  στοιχεία που δημοσιοποίησε  η ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας δείχνουν το μεγάλο μακελειό που γίνεται. Ιδιαίτερα στη νεολαία, στις γυναίκες.    
Οι άνεργοι εμφανίζονται αυξημένοι τον Δεκέμβρη του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (2010) κατά 299.862(αύξηση 40,9%). Συνολικά 1.033.507, που ανέρχεται σε ποσοστό επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού της χώρας 21,0%. Ιδιαίτερα η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο για τη νεολαία. Έφτασε στο ζενίθ σε ποσοστό 51,1%. Και στις γυναίκες στο 25.3%.

Τα στοιχεία βέβαια αυτά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Κρύβουν σκόπιμα τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους χιλιάδες απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα, τις τεράστιες μειώσεις μισθών και μεροκάματων.

Αποκρύπτουν επίσης τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και αναζητούν δουλειά για ένα πενιχρό μεροκάματο.     

Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή της καπιταλιστικής ανάπτυξης και θεριεύει σε περίοδο κρίσης.
Η ανεργία το επόμενο διάστημα θα γιγαντωθεί και εξαιτίας της εμβάθυνσης της οικονομικής ύφεσης από τις δέσμες βαρβάρων αντιλαϊκών μέτρων.

Οι άνεργοι δεν είναι επαίτες. Διεκδικούν το δικαίωμα να έχουν δουλειά σταθερή και μόνιμη με πλήρη δικαιώματα. Διεκδικούν μέτρα προστασία τους. Διεκδικούν συνολικά μαζί με τους εργαζόμενους καμιά μείωση του επιδόματος ανεργίας και των άλλων επιδομάτων του ΟΑΕΔ.

Ο δρόμος για τους ανέργους είναι η οργάνωση της πάλης για να αποτινάξουν από πάνω τους τα δεσμά του καπιταλιστικού συστήματος που τους κάνει τη ζωή μαρτύριο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες, τους ανέργους, το κάθε σωματείο των εργαζομένων και την κάθε οργάνωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε συνεχή αγωνιστικό πόλεμο μέχρι να συντρίψουν την αντεργατική πολιτική. Να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τους καλεί με τους αγώνες τους να ντεραπάρουν τα φρικιαστικά σχέδια σε βάρος του λαού, του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που στηρίζεται αναφανδόν από την πλουτοκρατία, την ΕΕ, το ΔΝΤ. Να δυναμώσουν πιο πολύ τους δεσμούς τους με τους ανέργους, τις γυναίκες, τη νεολαία δίνοντας βάρος στην οργάνωσή τους στους τόπους δουλειάς, τις εργατικές λαϊκές συνοικίες. Να παλέψουν για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Για τις μαθητικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος

Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους μαθητές της Ξάνθης που με πολύμορφες κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν στο δρόμο ενάντια στα νέα μέτρα.
Είναι τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών που βιώνουν μέσα στο σπίτι την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, συνολικά την ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Είναι τα παιδιά που θα βγουν στην παραγωγή (όσα δεν δουλεύουν ακόμα) με μισθούς Κίνας και Ινδίας το πολύ 200 ευρώ, χωρίς ίχνος δικαιώματος, συλλογικής σύμβασης.

 Είναι τα παιδιά που βιώνουν ένα σχολικό σύστημα που τα εξοντώνει και δεν τα μορφώνει.
Η θέση κάθε εκπαιδευτικού, κάθε γονιού είναι στο πλευρό των μαθητών γιατί ο αγώνας είναι κοινός, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Τα παραμύθια που μέσα από τα κανάλια των μεγαλοκαπιταλιστών θέλανε να μας πασάρουν, ότι δηλαδή για τα μέτρα φταίει η διαφθορά, κάποια λαμόγια, οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, γενικώς οι κλέφτες πολιτικοί, μας τα επιβάλουν οι ξένοι κάθε νέο μνημόνιο που έρχεται τα ξετινάζει. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως αιτία των μέτρων είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός και αντίπαλος είναι οι κυβερνήσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που μαζί με τους συμμάχους τους τρόικα, ΔΝΤ, Ε.Ε.  θέλουν τους εργαζόμενους όσο γίνεται πιο φτηνούς για να αυγατίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Σημαντικό στοιχείο των κινητοποιήσεων ήταν οι πορείες που στείλανε το μήνυμα του αγώνα σε όλη την πόλη πέρα από τους 4 τοίχους των σχολείων, καθώς επίσης και η συμμετοχή αρκετών εκπαιδευτικών στην πορεία της Πέμπτης και η ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή των μαθητών τη Δευτέρα.
Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης.

Η στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου την Πέμπτη κάλεσε την εισαγγελία να παρέμβει αυτεπάγγελτα, κάτι που προς τιμή της δεν έπραξε, είναι καταδικαστέα.
Καλούμε την ΕΛΜΕ Ξάνθης άμεσα να πάρει θέση.
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην περάσουν απουσίες για τη συμμετοχή μαθητών σε κινητοποιήσεις.


Επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης  

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Kινητοποίηση Τετάρτη 7/3 στον ΟΑΕΔ


ΟΧΙ στο νέο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!
Όχι στο πετσόκομμα των επιδομάτων!
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ 10 το πρωί, Έξω από τον ΟΑΕΔ

 
Η  Γραμματεία N.Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους και άνεργους του νομού μας σε γενικό ξεσηκωμό μπροστά στο σφαγιασμό και του επιδόματος ανεργίας από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τους συμμάχους της, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μηχανισμούς της. Να καταδικάσουμε τα μέτρα. Ακόμα και τα ψίχουλα των 461 ευρώ το μήνα ως επίδομα ανεργίας για τους «υπηρέτες» του κεφαλαίου είναι πολλά, γι΄ αυτό και θέλουν να το πάνε στα 360 ευρώ. ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ όλες οι ευρωυποταγμένες δυνάμεις σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο με την πολιτική τους οδηγούν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και έφτασαν στο 19,9% το ποσοστό της επίσημης ανεργίας.

    Σε καλούμε να συμμετάσχεις στην κινητοποίηση της Τετάρτης 7/3 έξω από τον ΟΑΕΔ στις 10 το πρωί, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στη βαρβαρότητα που σχεδιάζουν. Εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθούν μαζικές, πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΟΑΕΔ σε όλες τις περιοχές της χώρας, προβάλλοντας και συζητώντας με τους ανέργους και τους εργαζόμενους την ανάγκη για μαζική αντίδραση στην εξαθλίωση, για καταδίκη των μέτρων και διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων μέσα από οργανωμένη, εργατική, λαϊκή παρέμβαση μέχρι να συντρίψουμε την άθλια πολιτική τους.


Γραμματεία Ν. Ξάνθης του

Τηλ.6979118602,6937414409