Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Για την επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα

Tα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καταγγέλλουν τις   δολοφονικές επιθέσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι στρατιωτικές αυτές επιθέσεις του Ισραήλ υπηρετούν τα σχέδια που έχουν καταστρώσει τα επιτελεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και σχετίζονται με την προσπάθεια των ιμπεριαλιστών για επέμβαση σε βάρος της Συρίας και του Ιράν.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ από την ελληνική κυβέρνηση
1.Να ακυρωθεί  η  στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ.
2. Να κλείσει τώρα τη βάση της Σούδας και να μην χρησιμοποιηθούν, τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της χώρας μας  για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην Μέση Ανατολή.

Είμαστε στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού της Παλαιστίνης  που αγωνίζεται για βιώσιμο και κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ, επιστροφή των προσφύγων, άμεσος τερματισμός της ισραηλινής κατοχής, τερματισμός του εποικισμού και αποχώρηση όλων των εποίκων από τα κατεχόμενα εδάφη, κατεδάφιση του διαχωριστικού τείχους  και να σταματήσει ο αποκλεισμός  των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Για την πορεία της 17 Νοέμβρη

Η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης οι Γραμματείες του Π.Α.ΜΕ. της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών, καλεί τον λαό της Ξάνθης τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, γυναίκες και νεολαία να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό ΟΛΟΗΜΕΡΟ εορτασμό της 39ης επετείου του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 17 Νοέμβρη από τις πρωινές ώρες στην κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και θα κορυφωθεί με το συλλαλητήριο στις 5:00 μμ στην Κεντρική Πλατεία.

Ο λαός ακόμα κι αν είναι "μικρός", όταν είναι οργανωμένος και ενωμένος, όταν ξέρει για τι παλεύει και "πολεμά" είναι ανίκητος! Συνεχίζουμε την πάλη για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει»!

Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Νοέμβρη  στις  5μμ στην Κεντρική Πλατεία.

Για τις διακοπές ρεύματος στο Δροσερό

Θετική κατάληξη είχε η παρέμβαση των κατοίκων του Δροσερού, με την στήριξη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, για την διακοπή παροχών ρεύματος στο συνοικισμό του Δροσερού το πρωί της Τετάρτης από συνεργεία της ΔΕΗ, με την έντονη μάλιστα παρουσία Αστυνομικής δύναμης.
Η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την Λ.Ε. με αφορμή την 4ωρη στάση εργασίας, μετουσιώθηκε σ’ ένα ποτάμι διαμαρτυρίας, με την συμμετοχή και κατοίκων του Δροσερού, που κατέληξε στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη. Εκεί κάτω από την πίεση στων συγκεντρωμένων, πήραν την δέσμευση από τον προϊστάμενο ότι μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη δεν θα διακοπεί καμία παροχή ρεύματος μέχρι να λάβουν οι κάτοικοι τα διάφορα επιδόματα. Επίσης δεσμεύτηκε να επανασυνδεθούν παροχές με μικρό χρηματικό αντίτιμο σαν προκαταβολή, και πολλές δόσεις σαν διακανονισμός.

Το πρόβλημα όμως παραμένει οξυμμένο όχι μόνο στο Δροσερό αλλά και σε άλλες περιοχές της Ξάνθης και θα πρέπει συνολικά οι εργαζόμενοι όλου του νόμού, να βγάλουν το συμπεράσματα ότι η πολιτική που εφαρμόζεται, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα. Μόνο με συσπείρωση κι αγώνα μέσα από λαϊκές επιτροπές, συσπείρωση στους χώρους δουλείας, μπορεί να επιφέρει όχι μόνο ανακούφιση από τα μέτρα που ψηφίζονται κι εφαρμόζονται, αλλά μπορεί να φτάσει και στο σημείο ν’ ανατρέψει αυτήν την πολιτική.


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Στάσεις Εργασίας 13,14 Νοέμβρη

Τρίτη 13 – Τετάρτη 14 Νοέμβρη  στάσεις εργασίας 12 με λήξη ωραρίου
Τετάρτη 14 Νοέμβρη 12:30΄μ. πλατεία Ελευθερίας

Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης.
Μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!


Τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Χτυπούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Τους οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.
Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ προχωράνε συνεχώς σε βάρβαρα για το λαό μέτρα για να διασώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη του κεφαλαίου.
Αυτή είναι η  επαναδιαπραγμάτευσή τους, αυτό σημαίνει παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά είναι τα «ισοδύναμα» μέτρα και «οι ρήτρες αντικατάστασης».
     Ελάχιστοι παράγραφοι του πολυνομοσχεδίου αρκούν για να ανατρέψουν τη ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και να μας οδηγήσουν σε μια ζωή χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, να υποβαθμίσουν παραπέρα τις προσφερόμενες στο λαό κοινωνικές υπηρεσίες, να διευκολύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις των «φιλέτων» του δημοσίου. Με το πολυνομοσχέδιο :
προωθούν πάνω από 30.000 απολύσεις δημ. υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015

> Οδηγούν μέσα σε 5 μέρες σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλους τους ΔΕ υπαλλήλους ΙΔΑΧ των διοικητικών ειδικοτήτων, που δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή άλλου διαγωνισμού.
> Με μετατάξεις οδηγούν σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλο το πλεονάζον προσωπικό, του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Νομικών Προσώπων, Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, μετά την αξιολόγηση και την κατάργηση των οργανικών θέσεων.

> Με μετάταξη οδηγούν τον υπάλληλο σε μεταβολή της υπηρεσιακής του σχέσης, σε κατώτερη ή προσωρινή θέση σε οποιοδήποτε φορέα χρειάζεται στη χώρα.

> Εντάσσουν τις μετατάξεις στους περιορισμούς των προσλήψεων 1 προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο και απαγορεύουν  τις προσλήψεις ΔΕ και ΥΕ για 4 χρόνια στους ΟΤΑ.

> Μετατάσσουν υποχρεωτικά, δηλ. απολύουν  τους υπαλλήλους, που εργάζονται στους ΟΤΑ, των οποίων  τα οικονομικά βρίσκονται στο «κόκκινο».

 > Περιορίζουν τη διάρκεια ισχύος των πινάκων διοριστέων του ΑΣΕΠ σε 3 χρόνια.

 > Οδηγούν σε αργία κάθε υπάλληλο, που αγωνίζεται για ένα άλλο Σύνταγμα και την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων ( Ζ3, παρ.1-ε), που δίνει άλλο περιεχόμενο στην έννοια της πατρίδας. Θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια για πολιτικοσυνδικαλιστικές διώξεις και να «τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί» ανά πάσα στιγμή κάθε υπάλληλο, που δεν είναι πειθήνιο όργανο εκτέλεσης των αντιλαϊκών επιλογών του αστικού κράτους.
 
Συνάδελφοι, όλοι μαζί μια φωνή μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα.
Χρειάζεται κίνημα και αγώνας που θα παρεμποδίσει τα μέτρα, θα τα μπλοκάρει στη πράξη.
Κίνημα και αγώνας, που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές και όλες τις αναδιαρθρώσεις που διαμορφώνουν μια κρατική διοίκηση, πιο αυταρχική, πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, πιο στενά δεμένη με τους μηχανισμούς της Ε.Ε., πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

  Επιτροπή δημόσιων υπαλλήλων Ν. Ξάνθης του  ΠΑΜΕ                 

Στάση Εργασίας 14 Νοέμβρη!

Τετάρτη 14 Νοέμβρη στάση εργασίας 12μ. με λήξη ωραρίου
Συγκέντρωση 12:30΄μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης που αποφάσισε το δεξί χέρι της Kομισιόν και των πολυεθνικών της Ευρώπης, η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει τον άθλιο ρόλο της.
             Επαναλαμβάνει ό,τι ψέμα και αθλιότητα χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές για να κρύψουν την αλήθεια για την καπιταλιστική κρίση που τραντάζει τις καπιταλιστικές οικονομίες από άκρη σε άκρη στον κόσμο, μαζί και στη χώρα μας.
              Φταίνε οι «φιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές» οι πολιτικές «λιτότητας που εφαρμόζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου», η «απληστία των τραπεζών, των τζογαδόρων» κλπ.
             Το μόνο που δεν φταίει κατ΄ αυτούς είναι ο καπιταλισμός και η κρίση του, που βασανίζει όχι μόνο το λαό μας, όχι μόνο τους εργαζόμενους της νότιας Ευρώπης, αλλά και της βόρειας και όλου του κόσμου.
              Για αυτό μας καλούν στο δρόμο που προτείνει το τσιράκι των πολυεθνικών η Γεν. Γραμματέας της ΣΕΣ κα. ΣΕΓΚΟΛ να στείλουμε μήνυμα στην «Τρόικα να μη συμπεριφέρεται αλαζονικά και βάναυσα», για «πολιτική που θα ενισχύει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».
              Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ότι πριν την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, να δώσουν τη μάχη παρεμπόδισης, ακύρωσης στην πράξη των αντιλαϊκών μέτρων.
                  Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γραφείο και υπηρεσία να γίνουν μετερίζια αντίστασης και παρεμπόδισης στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που ψηφίστηκαν και που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2013 και τα επόμενα χρόνια. Να δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια.

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
          Απομονώστε όλους όσους υπόσχονται και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Αυτούς που υπόσχονται και κίνητρα στους καπιταλιστές για κερδοφόρες επενδύσεις και εργατικά δικαιώματα.
Που υπόσχονται μια καλύτερη διαπραγμάτευση, καλύτερα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, χωρίς σύγκρουση με την Ε.Ε. και χωρίς έξοδο από αυτή τη λυκοσυμμαχία.
Οργανωθείτε στα συνδικάτα. Αλλάξτε τους συσχετισμούς Αποδυναμώστε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό – ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.
ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, μονομερή διαγραφή του χρέους.
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ για έξοδο από τη Λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.,
με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή εξουσία

Για την Πανευρωπαϊκή Μέρα δράσης της ΣΕΣ

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης που αποφάσισε το δεξί χέρι της κομισιόν και των πολυεθνικών της Ευρώπης, η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει τον άθλιο ρόλο της.
Επαναλαμβάνει ό,τι ψέμα και αθλιότητα χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές για να κρύψουν την αλήθεια για την καπιταλιστική κρίση που τραντάζει τις καπιταλιστικές οικονομίες από άκρη σε άκρη στον κόσμο, μαζί και στη χώρα μας.

Φταίνε οι «φιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές» οι πολιτικές «λιτότητας που εφαρμόζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου», η «απληστία των τραπεζών, των τζογαδόρων» κλπ.
Το μόνο που δεν φταίει κατ΄ αυτούς είναι ο καπιταλισμός και η κρίση του, που βασανίζει όχι μόνο το λαό μας, όχι μόνο τους εργαζόμενους της νότιας Ευρώπης, αλλά και της βόρειας και όλου του κόσμου.

Για αυτό μας καλούν στο δρόμο που προτείνει το τσιράκι των πολυεθνικών η Γεν. Γραμματέας της ΣΕΣ κα. ΣΕΓΚΟΛ να στείλουμε μήνυμα στην «Τρόικα να μη συμπεριφέρεται αλαζονικά και βάναυσα», για «πολιτική που θα ενισχύει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ότι πριν την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, να δώσουν τη μάχη παρεμπόδισης, ακύρωσης στην πράξη των αντιλαϊκών μέτρων.

    Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γραφείο και υπηρεσία να γίνουν μετερίζια αντίστασης και παρεμπόδισης στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που ψηφίστηκαν και που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2013 και τα επόμενα χρόνια. Να δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια.

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
    Απομονώστε όλους όσους υπόσχονται και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Αυτούς που υπόσχονται και κίνητρα στους καπιταλιστές για κερδοφόρες επενδύσεις και εργατικά δικαιώματα.
    Που υπόσχονται μια καλύτερη διαπραγμάτευση, καλύτερα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, χωρίς σύγκρουση με την Ε.Ε. και χωρίς έξοδο από αυτή τη λυκοσυμμαχία.
    Οργανωθείτε στα συνδικάτα. Αλλάξτε τους συσχετισμούς Αποδυναμώστε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό – ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.
    ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, μονομερή διαγραφή του χρέους.
    ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ για έξοδο από τη Λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή εξουσία.



Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση για την ψήφιση του Προϋπολογισμού

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 7μ.μ.

Την Κυριακή η κυβέρνηση με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Με το εργαλείο του κρατικού προϋπολογισμού, προσφέρουν στα μονοπώλια έξοδο από την κρίση τσακίζοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης.

Κάθε μέτρο κάθε κίνηση της κυβέρνησης υπηρετεί έναν και μόνο σκοπό. Την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων με όρους εξαθλίωσης των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Η απόφαση των πολιτικών υπαλλήλων του κεφαλαίου για βίαιη ανακατανομή του πλούτου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, στα καπιταλιστικά παράσιτα να μας βρει για μια ακόμα φορά στους δρόμους.

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους , την Κυριακή 11.11.12 το απόγευμα σε μαζική διαδήλωση στην Κεντρική Πλατεία στις 7μμ.

Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί.

Για την επιτυχία της απεργίας 6-7 Νοέμβρη

Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ χαιρετίζει τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, τους μικροεπαγγελματίες, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους, που ένωσαν σήμερα την φωνή τους και μαζικοποίησαν την απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. Η απεργία περιφρουρήθηκε στον χώρο του carrefour ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αλλά και στα HONDOS CENTER από νωρίς το  πρωί.
Σήμερα συνολικά οι εργαζόμενοι  βροντοφώναξαν, ώστε η επιτυχία της 48ωρης απεργίας να τρομάξει τ’ αφεντικά! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την έναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της, με τους αυτοαπασχολουμένους, με τη φτωχή αγροτιά να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.



Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Για την 48ωρη απεργία

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη

Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6:00μμ στην Κεντρική Πλατεία

Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!

Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!
Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ οργανωμένα από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελούν νεροκουβαλητή κυβερνήσεων και εκλογικών σχεδιασμών, τους φορείς της ήττας και της μοιρολατρίας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την εναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.
Να βουλιάξουν τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, οι πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
Ή εμείς ή τα μονοπώλια!


Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων.
Δεν είναι ανίκητοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημενος, αυτος που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να οξύνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν, να δημιουργήσει συνθήκες αδυναμίας λειτουργίας στο πολιτικό σύστημα, να προκαλέσει τριγμούς, να το παραλύσει, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα.

ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.
Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση.

Όσο υπάρχουν μονοπώλια δε θα υπάρχει ζωή και προοπτική!

Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους- μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστικη κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο.

Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τους σχεδιασμούς τους!

Τρόικα, κεφαλαίο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.
Τιμή και ευθύνη για σένα είναι ο μαχητικός αγώνας, η περηφάνια, η πίστη ότι θα νικήσεις.
Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της, με τους αυτοαπασχολουμένους, με τη φτωχή αγροτιά να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Με αφορμή την δήλωση του πρωθυπουργού ότι στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα η κυβέρνησή του πέτυχε το καλύτερο δυνατόν και ότι αυτά που πέτυχε πρέπει να εγκριθούν γιατί σώζεται η χώρα και ο λαός από τα χειρότερα,  το ΠΑΜΕ επαναλαμβάνει: Ο ίδιος και η κυβέρνησή του μαζί με την Τρόικα και τους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες είναι οι νεκροθάφτες και των τελευταίων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
    
Τα παζάρια και οι διαπραγματεύσεις τους, ούτε πριν ούτε τώρα έγιναν για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι λιγότερα και πολύ περισσότερο για να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση.
   
 Έγιναν για να βγει το κεφάλαιο που δρα στην χώρα μας με τις λιγότερες απώλειες και κυρίως για τους όρους διατήρησης της κερδοφορίας του τώρα και για την περίοδο μετά την κρίση.
   
 Ο εκβιασμός είναι ο συνηθισμένος κυνικός εκβιασμός του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Ή δέχεστε τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων ή απολύεστε και κλείνει το εργοστάσιο, ή δέχεστε τα μέτρα ή θα έρθουν χειρότερα.
    
Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν μονομερή διαγραφή του χρέους, καμία διαπραγμάτευση - έξοδο από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία- καταψήφιση των μέτρων. Το μέλλον τους δεν μπορεί να είναι οι εκβιασμοί και τα διλήμματα του κεφαλαίου και των πολιτικών του υπαλλήλων. Δεν μπορεί να είναι η βαρβαρότητα της πολιτικής τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ -  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ

 Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Αποφάσεις Λαϊκής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε χθες η σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, με τη συμμετοχή των Γραμματειών του Π.Α.ΜΕ. της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, αλλά και πλήθος εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού, σε σωματεία εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, για την κήρυξη απεργίας η μέρα που θα κατατεθούν και θα συζητηθούν τα νέα βάρβαρα μέτρα στη Βουλή. 

Επισημάνθηκε η ανάγκη η απεργιακή μάχη να οργανωθεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της, να «νεκρώσει» εκείνη τη μέρα κάθε τόπος δουλειάς και να μαζικοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Επίσης καταλήξαμε σε μία σειρά δραστηριότητες για το άμεσο χρονικό διάστημα:
1. Διοργάνωση κινητοποίησης την πρώτη μέρα ανακοίνωσης των νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.
2.  Κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη, για τα χαράτσια, στις
          7 Νοεμβρίου.
3. Κινητοποίηση στις αρχές της άλλης εβδομάδας για το φλέγον θέμα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.