Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Απεργιακή συγκέντρωση 19/12

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 12:30΄μ., στην πλατεία Ελευθερίας  για να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες ότι:

"Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε πια οι μισοί να μην έχουμε καθόλου δουλειά και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ 365 ημέρες τον χρόνο με μεροκάματα πείνας χωρίς ούτε καν τις Κυριακές, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.

"Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε άνεργοι, να παίρνουμε μεροκάματα πείνας και ταυτόχρονα να πληρώνουμε τα φάρμακα, τους γιατρούς, περισσότερα για την εκπαίδευση, για το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τις μετακινήσεις μας, που αποτελούν στοιχειώδη δικαιώματα και θεμελιακές ανάγκες μας.

"Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να μας αρμέγεται συνεχώς μέσω των ανατιμήσεων των φορολογικών χαρατσιών και άλλων κεφαλικών φόρων και τα κρατικά αυτά έσοδα να δίνονται πίσω με χορηγίες, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και με 10αδες άλλους τρόπους στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας.

"Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε εσάς που άλλωστε ποτέ δεν θα αλλάξετε. Θα σταματήσουμε εμείς να παρακολουθούμε παθητικά την σφαγή μας. Κάθε μέρα θα οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνας μας ενάντια σας. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε έλεος απέναντι μας και ούτε θα σταματήσετε να μας ματώνεται αν δεν σας κόψουμε τα χέρια. Και αυτό θα κάνουμε.

Όλοι και όλες στη στάση εργασίας στις 19 Δεκέμβρη 12 – 3 μ.μ και στην 24ωρη απεργία για τους δημόσιους υπάλληλους και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας στις 12:30΄μ.. για να είναι αυτό το μήνυμα μας προς τους πυρπολητές των δικαιωμάτων και της ζωής μας όσο γίνεται πιο μαζικό, πιο ισχυρό.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ!!

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, μετά τον ορυμαγδό τον νέων μέτρων που του ρημάζει συνολικά την ζωή, αντιμετωπίζουν σήμερα κυβέρνηση και εργοδοσία, που θέλουν να τους δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σε καταργώντας την κυριακάτικη αργία.
Με προκλητικό τρόπο η τρικοματική κυβέρνηση επιχειρεί να συνθλίψει ότι άφησε όρθιο η προηγούμενη επέλαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Η λειτουργία των καταστημάτων λένε πρέπει να είναι όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Η πείρα από τις χώρες που λειτούργησαν μαγαζιά της Κυριακές αποδεικνύει ότι και μικρά μαγαζιά έκλεισαν και πετάχτηκαν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

Λένε ότι από την συνεχή λειτουργία των καταστημάτων εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Δεν λένε την αλήθεια, αυτό που δεν λείπει σήμερα από τους εργαζομένους - καταναλωτές δεν είναι η περισσότερες ώρες ανοικτά τα μαγαζιά αλλά ότι ο μισθός του είναι άθλιος μετά τις μειώσεις μισθών, της ατομικές συμβάσεις, και δεν φθάνει ούτε για  να καλύψει της βασικές του ανάγκες.
Θέλουν εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών για αυτό θέλουν να «ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων» να τα παραδώσουν δηλαδή σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες με εργαζομένους χωρίς ωράρια, συλλογικές συμβάσεις και  αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά ορισμένες Κυριακές, αυτό είναι το «τυρί στη φάκα».
Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 2 η 6 Κυριακές αλλά για όλες της Κυριακές του χρόνου.

Στρατηγική τους επιδίωξη είναι η βίαιη μεταφορά του τζίρου από τα μικρά μαγαζιά στα μεγάλα η οποία, παράλληλα με την αύξηση του κόστους λειτουργίας των μικρομάγαζων και το παραπέρα φόρτωμα τους με χρέη και υποχρεώσεις, θα οδηγήσει στη σίγουρη χρεοκοπία των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.
Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν
ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, σαρώνουν στην κυριολεξία τα δικαιώματα ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

Έχουν μεγάλες ευθύνες Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ γιατί αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών επιλογών και νόμων που ψήφιζαν είναι τα σημερινά ωράρια.

Έχει μεγάλες ευθύνες ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τα απελευθερωμένα ωράρια και την απελευθερωμένη εργασιακή σχέση.

Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους μαζί με την εργοδοσία στην απόφαση που απελευθερώνει το ωράριο από το 1997.

Η πλειοψηφία της Ε.Σ.Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ γιατί γνώριζε τα σχέδια και τα έκρυβε προκείμενου να εμφανιστούν μετά τις εκλογές της Συνομοσπονδίας. Τα κόμματα που συμφωνούν και στηρίζουν την πολιτική της λεγόμενης απελευθέρωσης αγορών και επαγγελμάτων, υποκρίνονται ότι διαφωνούν για λόγους αντιπολίτευσης.

Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι, έναν δρόμο έχουμε.
Αγωνιστικό μέτωπο, συμμαχία και κοινοί αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τα σωματεία τους, για την ανατροπή και της επιχειρούμενης κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και συνολικά της πολιτικής που τα δίνει όλα στα μονοπώλια.

♦ Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.
♦ Καλούμε τους εργαζομένους να συζητήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να αποφασίσουν ότι δεν θα ανεχτούν αυτή την απόφαση, θα απαντήσουν αγωνιστικά, θα αντισταθούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε

Με το κοινό μας, πλαίσιο διεκδικούμε:
• Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, νομοθετική κατοχύρωσή της.
• Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους, σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 9:15 TO ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΥ 13

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα Κατά της Διώξης του Π.Α.ΜΕ

Στις 14 Δεκέμβρη 2012 στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης δικάζεται ο Γιώργος Πυργελής, μέλος της πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για την συμμετοχή του στην περιφρούρηση της γενικής απεργίας στις 15/12/2010 στο εργοστάσιο SUNLIGHT ΑΒΕΕ, ιδιοκτησίας   Π.ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

   Το εργοστάσιο της εταιρείας Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, απασχολεί 400 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι ένα από τα εργασιακά γκέτο του νομού όπου απαγορεύεται στην πράξη το δικαίωμα στο συνδικαλισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια δεν υπάρχει σωματείο και όταν κάποιοι γράφτηκαν στο κλαδικό εκδιώχθηκαν από την εργοδοσία.

Πρόκειται για μια κερδοφόρα εταιρεία «Απόρροια της εξαγωγικής στρατηγικής της είναι ότι και το 2011 η εταιρεία συνέχισε να κινείται ανοδικά, διατηρώντας τις πωλήσεις και ενισχύοντας την κερδοφορία της. Συγκεκριμένα, για το σύνολο του 2011, ο κύκλος εργασιών της SUNLIGHT άγγιξε τα €115 εκατ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) ανήλθαν σε € 7,3 εκατ. με αύξηση 35% σε σχέση με το 2010. Εξίσου δυναμική αναμένεται η πορεία της εταιρείας και το 2012, με στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς της, με τις προβλέψεις σε επίπεδο πωλήσεων να αγγίζουν τα    € 120 εκατ. και τα € 10 εκατ. σε ΕΒΙΤDΑ.» (http://www.systems-sunlight.com/?contentid=397&langflag=), η οποία παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις με παράλληλη εντατικοποίηση της δουλειάς (εργασία και το Σάββατο) για τους υπόλοιπους, έχει μειώσει τους μισθούς κατά 19% για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητας της στην παγκόσμια αγορά.

Όσοι εργάζονται ιδιαίτερα  στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζουν καλά τι σημαίνει «δικαίωμα στην απεργία», «δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση γνώμης», μέσα στα γκέτο των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Μια κατάσταση που με τα νέα μέτρα με την διαθεσιμότητα – απολύσεις επεκτείνεται και στο δημόσιο.

    Οι μεγάλοι απεργιακοί αγώνες ενάντια στα αντεργατικά μέτρα των αστικών κυβερνήσεων που μετατρέπουν σε κόλαση την ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας δεν ποινικοποιούνται. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποφασισμένο με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι διώξεις δεν τρομοκρατούν  αλλά ατσαλώνουν ακόμα πιο πολύ την εργατική τάξη.


► Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν.Ξάνθης
► Το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας Γάλακτος Ν.Ξάνθης
► Το ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Ξάνθης.
► Η ΓΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ν.Ξάνθης.
► Το ΔΣ της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - ΘΡΑΚΗΣ (ΕΜΔΥΔΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ)

Απεργία Δημοσίου 6 Δεκέμβρη

Συνάδελφοι,
Τα μέτρα της συγκυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η αντιλαϊκή επιδρομή τσακίζει συθέμελα ότι εργατικό δικαίωμα είχε θεμελιωθεί και απομείνει μέχρι σήμερα! Λεηλατούν κάθε εισόδημα, κάθε πλευρά της ζωής της λαϊκής οικογένειας!
Η πλουτοκρατία προκειμένου να σώσει το τομάρι της μέσα στην κρίση δεν έχει κανένα έλεος απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε πόλη και χωριό!
Ξεσηκωμός! Να αναμετρηθούμε μαζί τους με ταξική οργή, με οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στις λαϊκές γειτονιές.
Τα μέτρα δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω. Τσακίζουν όλο το λαό, όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Οι απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα δεν αφήνουν απ’ έξω ούτε τους εκπαιδευτικούς ούτε τα νοσοκομεία. Ανακοινώθηκαν ήδη 6.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Οι υπόλοιπες 19.000 μέχρι το 2013 και 150.000 μέχρι το 2015 από πού θα βγουν; Οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αφορούν όλο το λαό. Έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών στο λαό, με τα λαϊκά δικαιώματα.
Οι απολύσεις είναι μόνο ένα μέρος των γενικότερων αναδιαρθρώσεων για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης και του αστικού κράτους. Ενός κράτους ταξικού, αντιλαϊκού, στην υπηρεσία του κεφαλαίου, πιο στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ
Ενιαία πάλη τώρα ενάντια στις απολύσεις και ενάντια στο αντιλαϊκό αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οργανώνουμε τον αγώνα, αξιοποιούμε όλες τις μορφές πάλης. Συνεχίζουμε με 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 και με απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής στις 12:00 το μεσημέρι.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν. Παλεύουμε για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος και όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην ΕΕ. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δεν μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.
Καμία αυταπάτη ότι υπάρχει λύση που δε θα θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων και ταυτόχρονα θα είναι προς όφελος των εργαζομένων. Όσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όσο κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες, «άσπρη μέρα» δεν πρόκειται να δούμε. Ή εμείς ή τα μονοπώλια!
-   Κίνημα κι αγώνας για να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, μνημόνια, συμβάσεις.
-  Μονομερής διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ.
-  Να περάσει ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών, στα χέρια του λαού.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Με αφορμή την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το συνδικαλιστικό κίνημα

Χωρίς ίχνος τσίπας ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καταγγέλλει το συνδικαλιστικό κίνημα ως κυβερνητικό κι εργοδοτικό, ως εκφυλισμένο και τις ηγεσίες του ότι δεν ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους. Το πόσο υποκριτική είναι η συγκεκριμένη τοποθέτησή του στην Πολιτική Απόφαση φαίνεται όχι μόνο από την υπονομευτική και συκοφαντική στάση του απέναντι στο ΠΑΜΕ, αλλά και από την ίδια τη σύνθεση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Το παρόν του έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πρωτοπαλίκαρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ραυτόπουλος, διορισμένος από το δικαστή Θέμελη στη ΓΣΕΕ, όπως και άλλα «απολωλότα» πρόβατά του. Και πώς να μην ήταν εκεί, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονταν και συνεργάζεται στο συνδικαλιστικό κίνημα με το ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες από το περιβόητο συνέδριο της Αλεξανδρούπολης που αποτέλεσε σταθμό στην ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος έως σήμερα. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως υποδοχέας όλων όσων πρωτοστάτησαν στον ιδεολογικό και οργανωτικό εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, το χρησιμοποίησαν ως εφαλτήριο προσωπικής ανέλιξης και εξασφάλισης προνομίων, και σήμερα προσβλέπουν σε αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν αυτό που έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Από τα κοινά ψηφοδέλτια που κατέβαζαν και κατεβάζουν σε Σωματεία, από τις αποφάσεις που στηρίζουν στο προεδρείο της ΓΣΕΕ. Από όπου κι αν το πιάσεις βρωμάει.

Με τις μεγαλοστομίες τους προσπαθούν να κρύψουν ότι έβαλαν και βάζουν στοχευμένα πλάτη στην κατακρεούργηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ότι το σέρνουν στο βούρκο της ενσωμάτωσης και του εκφυλισμού με τα κελεύσματά τους για απεργοσπασία, που τα βαφτίζουν «έξυπνες μορφές πάλης». Σκεπάζουν το φόβο τους για την οργανωμένη εργατική αντεπίθεση με ταξικό προσανατολισμό εκθειάζοντας τα κινήματα της πλατείας, τα λεγόμενα αυθόρμητα ξεσπάσματα που σπέρνουν την αντίληψη περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων, που οδηγούν τους εργαζόμενους στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Το μόνο που έχουμε να πούμε για το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ότι φτύνει τα μούτρα του στον καθρέφτη, γιατί θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και όχι από κάποιο αίσθημα έστω και στοιχειώδους αυτοκριτικής.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Ξάνθης

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
7μ.μ. Εργατικό Κέντρο

- Οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης για το διωκόμενο για την περιφρούρηση της γενικής απεργίας στις 15/12/10 στο εργοστάσιο Sunlight, Γ. Πυργελή, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ
- Συζήτηση για τα συμπεράσματα από τις απεργιακές μάχες του φθινοπώρου, προγραμματισμός επόμενων δράσεων

Όσο προχωράει η αντιλαϊκή πολιτική τόσο εντείνεται και η καταστολή με κάθε τρόπο. Στις 14 Δεκέμβρη στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης δικάζεται ο Γ. Πυργελής, στέλεχος του ΠΑΜΕ για την περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο Sunlight. Το αστικό κράτος, η εργοδοσία και η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που πιστά την ακολουθεί, μπροστά στη συνέχιση  του αντεργατικού οδοστρωτήρα επιδιώκει να χτυπήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το μοναδικό του αντίπαλο και αποκούμπι των εργαζομένων.
Η έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου, κάθε συνδικάτου. Επιδιώκεται να χτυπηθεί το δικαίωμα του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιφρούρηση των κινητοποιήσεών του. Όσοι εργάζονται ιδιαίτερα  στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζουν καλά τι σημαίνει «δικαίωμα στην απεργία», «δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση γνώμης», μέσα στα γκέτο των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Μια κατάσταση που με τα νέα μέτρα με την διαθεσιμότητα – απολύσεις επεκτείνεται και στο δημόσιο.
Η εμπειρία από τις απεργιακές μάχες του προηγούμενου διαστήματος δείχνει πως απαιτείται ακόμα πιο αποφασιστικά σε κάθε χώρο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά να ανέβει η οργάνωση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Η απονομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων των θυσιών για την σωτηρία της πλουτοκρατίας από την κρίση, οι νέοι εργασιακοί χώροι που πανελλαδικά αλλά και στην Ξάνθη συμμετείχαν στις απεργίες, η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων της E VALUE απέναντι στις πιέσεις των μηχανισμών της εργοδοσίας, η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων του Δροσερού απέναντι στην αστυνομική επιχείρηση μαζικής διακοπής ρεύματος, οι κινητοποιήσεις στο δημόσιο δείχνουν τις δυνατότητες.
Το επόμενο διάστημα χρειάζεται να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά ο αγώνας για την ΕΓΣΣΕ, για να μην περάσουν μειώσεις στους εργασιακούς χώρους, απολύσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι 1500 εργαζόμενοι της «κοινωφελούς εργασίας», να μην εφαρμοστούν τα μέτρα.