Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Για τις απολυσεις καθηγητών


Τα παρακάτω σωματεία καταδικάζουν, την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ η οποία απειλεί με απόλυση, όσους καθηγητές συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 13/6/2013 εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, στις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με πρόσχημα ότι βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης.

Άμεση πρέπει να είναι η απάντηση συνολικά της εργατικής τάξης αν η κυβέρνηση τολμήσει να υλοποιήσει τις απειλές της.

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις-Κανένας μόνος του.

Κάτω η πολιτική του «νόμου και τάξη». Να αρθεί η επιστράτευση από όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς.

Τα ΔΣ
  • Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης
  • Σωματείο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ξάνθης
  • Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας  Γάλακτος Ν. Ξάνθης «Ροδόπη»
  • Κλαδικό Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού & Δέρματος Ν. Ξάνθης

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
   


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κινητοποιήσεις στην Venus - Λοκ άουτ

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της VENUS,που προκλητικά προχώρησε σε λοκ άουτ στο τμήμα της παραγωγής που συμμετείχε μαζικά στην στάση εργασίας που είχε κηρύξει για σήμερα το κλαδικό σωματείο, διεκδικώντας την αποπληρωμή των 2 μηνιάτικων που τους χρωστάει ο εργοδότης. Από το πρωί στο εργοστάσιο καλλιεργούταν κλίμα τρομοκρατίας από τον εργοδότη προκειμένου να μην συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στην στάση εργασίας.

Γελιούνται οι μεγαλοεργοδότες αν πιστεύουν πως οι εργαζόμενοι τρομοκρατούνται. Η προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους δείχνει ότι οι ίδιοι είναι τρομοκρατημένοι.

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί κάθε συνδικάτο να σταθεί στο πλευρό του κλαδικού σωματείου κλωστοϋφαντουργίας – ιματισμού – δέρματος, τους εργαζόμενους της VENUS ακόμα πιο αποφασιστικά να συσπειρωθούν στο σωματείο. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην VENUS για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.


Γραμματεία Ξάνθης του

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Για την σημερινή κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης με θέμα τις συντάξεις Ομογενών

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσε, με αφορμή την διακοπή των συντάξεων των υπερήλικων ανασφάλιστων ομογενών από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. η Επιτροπή Αγώνα Παλιννοστούντων και η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης.

Αντιπροσωπεία τους κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματά της στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Καραλίδη.





Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εμφανίστηκε προκλητικά μια ομάδα από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας μάλιστα κάποιοι από αυτούς τους ομογενείς για τα δάνεια που τους έδωσε το ελληνικό κράτος.

Άμεση ήταν η αντίδραση των συγκεντρωμένων και ιδιαίτερα των ομογενών που απομόνωσαν τους υμνητές του Χίτλερ σε μια γωνιά, ζητώντας την απομάκρυνση τους.

Οι ομογενείς γνωρίζουν καλά τι σημαίνει Φασισμός-Χιτλερισμός. Οι πρόγονοι τους στην Ε.Σ.Σ.Δ. έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την αντιμετώπιση των φασιστών της Χιτλερικής Γερμανίας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ πολλοί από αυτούς παιδιά τότε βίωσαν στο πετσί τους τις φρικαλεότητες των πολιτικών προγόνων των Χρυσαυγιτών.  Αποδεικνύεται παράλληλα  πως η ιστορική αλήθεια και οι αγωνιστικές μνήμες παραμένουν ζωντανές παρά τη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας από τα επιτελεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.


Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης οι άνθρωποι των φτωχών λαϊκών οικογενειών ανεξάρτητα από την καταγωγή, θρησκεία και εθνικότητα, ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή πολιτική του καπιταλιστικού συστήματος που κόβει τις συντάξεις των 345 ευρώ την ίδια στιγμή που χαρίζει δις σε τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους και να απομονώσουν τα τσιράκια του : την Χρυσή Αυγή.

Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης