Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συλλαλητήριο για την Κυριακάτικη αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  "FLAMINGO"
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:30 Π.Μ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Μικροί έμποροι,

Η δικομματική συγκυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, πιστή στα κελεύσματα των αφεντικών της, προχωράει στην εφαρμογή του «Νέου  Νόμου» για την Κυριακάτικη Αργία κόντρα και ενάντια στη  θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και εμπόρων καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδ. υπαλλήλων, που από την πρώτη στιγμή αντέδρασε.
Σε αυτή την άθλια προσπάθεια έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς που έχει στην διάθεσή της, Δημάρχους, περιφερειάρχες, ΜΜΕ κ.α.

Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα μεγαλώσει τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά και τα Mall. Έρχεται σε συνέχεια σειρά εξοντωτικών μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια όπως τα συνεχή χαράτσια, τα άδικα φορολογικά μέτρα, τα αντιασφαλιστικά κ.ά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μικρούς εμπόρους και Ε.Β.Ε 

-    Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν «κόρη οφθαλμού», συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους τους, τις ενώσεις και τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ. Να τηρηθεί η απόφαση που πάρθηκε στον εμπορικό σύλλογο Ξάνθης για ανοιχτά μαγαζιά  1 κυριακή το χρόνο.
-    Να συστρατευτούμε σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ.
-    Nα πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 3 Νοέμβρη  με αγωνιστικό ραντεβού 10:30 το πρωί στο εμπορικό κέντρο "Flamingo".
-    Να συμμετέχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια των ταξικών δυνάμεων την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.
-    Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι «κοντά στον λαό», αλλά ταυτόχρονα βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι στην ανεργία και τα χρέη.         
  
Παλεύουμε για:
•    Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
•    Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Για την 48ωρη απεργία στην ΣΕΚΑΠ

Η Γραμματεία Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει αγωνιστικά την 48ωρη απεργία (29-30 Οκτώβρη) και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, στην πύλη του εργοστασίου, ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις διαθεσιμότητες, την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει τους τελευταίους 3 περίπου μήνες, η εργοδοσία στον συγκεκριμένο χώρο. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, να σταθούν αλληλέγγυοι σε κάθε μορφή πάλης που θα αποφασίσουν. Να αγνοήσουν τα γνωστά παπαγαλάκια που προσπαθούν να τους στρέψουν ενάντιά τους, για να γεμίσουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες του κεφαλαίου, να σταθούν απέναντι σε πρακτικές όπως αυτή που εφάρμοσε, ο επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης στις εκλογές του ΕΚΞ και συνδικαλιστικού στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στη ΣΕΚΑΠ, δίνοντας εξετάσεις απεργοσπασίας.

Καλούμε την εργατική τάξη να πάρει πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 6 Νοέμβρη, να μαζικοποιήσουν την απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 10:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία, οι εργαζόμενοι να δώσουν σύσσωμοι τη μάχη, να φοβίσουν την μεγαλοεργοδοσία. Να ενώσουμε τις αγωνίες μας, τη δύναμη μας, Η απάντησή μας στη βαρβαρότητα που ζούμε είναι η οργάνωση, η συλλογική πάλη, η αντίσταση και μαζί με τα συνδικάτα να διεκδικήσουμε, σταθερή και μόνιμη δουλειά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Δράσεις Λαϊκης Επιτροπής

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης την Τετάρτη 23/10 στο Εργατικό Κέντρο. Συζητήθηκαν τα φλέγοντα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας (θέρμανση, κομμένα ρεύματα, κατασχέσεις, κ.α.) που προκαλούνται από τις κυβερνήσεις ΕΕ – κεφαλαίου και η οργάνωση της συμμετοχής στην απεργία στις 6 Νοέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30΄π.μ. στην Κεντρική Πλατεία. Μέσα από την πλούσια συζήτηση αναδείχτηκαν πέρα από τα προβλήματα και οι δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν προκειμένου να προχωρήσει η οργάνωση και στις εργατικές λαϊκές γειτονιές.

Αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις:

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 10:30΄π.μ .στην ΔΕΗ για τα κομμένα ρεύματα
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 10:30΄π.μ. στην Αντιπεριφέρεια για το πετρέλαιο θέρμανσης
Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο εμπορικό κέντρο FLAMINGO  στη Φελώνη στήριξη της κινητοποίησης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και της Γραμματείας Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30΄π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Για τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στην ΣΕΚΑΠ

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την στάση της εργοδοσίας στην ΣΕΚΑΠ (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη), που στα πλαίσια της άγριας επίθεσης που έχει εξαπολύσει στα δικαιώματα των εργαζομένων, πέρα από τις εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις, την μη υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, την τρομοκρατία, έχει προβεί και σε πέντε απολύσεις, και έντεκα διαθεσιμότες. Η εργοδοσία, πλέον χρησιμοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που της έχουν δώσει, οι προωθούμενοι αντεργατικοί νόμοι από την ΕΕ, που έχουν ψηφήσει με τα «τέσσερα» όλες οι κυβερνήσεις – συγκυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων.

Ο εργοδότης αφού πρώτα πήρε «τζάμπα» την καπνοβιομηχανία έρχεται τώρα επικαλούμενος την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τα χρέη της εταιρίας να φορτώσει τα  οικονομικά βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ να κλείσουν τα αυτιά τους στους διάφορους «καλοθελητές» που τους συμβουλεύουν να δεχτούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα, για τι αλλιώς θα κλείσει το εργοστάσιο.

Τους καλούμε με ενότητα και αγωνιστική συσπείρωση να μην κάνουν πίσω.
Τα εργοστάσια τα κλείνουν ή τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες  οι εργοδότες προσπαθώντας να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα τους για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Τα παραδείγματα πολλά και από τον Νομό μας, η Ντιάνα έκλεισε γιατί ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ζερίτης στράφηκε σε άλλες δραστηριότητες, μη διστάζοντας να πετάξει 130 οικογένειες στην ανεργία. Η καπνική του Μιχαηλίδη μετέφερε την δραστηριότητά της στα Σκόπια για μεγαλύτερη κερδοφορία. Τα Σπρίντερ τα έκλεισε ο όμιλος Χατζηιωάννου, πετώντας 800 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα στον δρόμο, γιατί δεν είχε την επιθυμητή κερδοφορία. 

Σε όλους αυτούς τους χώρους δεν υπήρχαν κινητοποιήσεις των εργαζομένων και όμως τα εργοστάσια έκλεισαν. Οι απολύσεις που συνεχίζονται σε Sunlight  και Πλαστικά Θράκης γίνονται για την περεταίρω κερδοφορία των ιδιοκτητών τους.

Καλούμε τα σωματεία του νομού, την εργατική τάξη,  να εκφράσουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, να οργανώσουν μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις την επιτυχία της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 6 Νοέμβρη, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και ΕΕ-ΔΝΤ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δελτιο Τύπου για ΣΕΚΑΠ

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική (για τυπικούς λόγους) την 48ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ αντιδρώντας στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας. Και αυτή η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι το δικαίωμα των εργαζόμενων να απεργούν είναι υπό αμφισβήτηση. Η απόφαση δεν εξέπληξε κανέναν, είναι συνέχεια εκατοντάδων προηγούμενων αποφάσεων τις αστικής Δικαιοσύνης που έκριναν παράνομες 9 στις 10 απεργίες, αποδεικνύει ότι ούτε ανεξάρτητη είναι, ούτε τυφλή. Αναδεικνύει τον ταξικό της χαρακτήρα αφού η αποστολή και ο ρόλος της Δικαιοσύνης στο αστικό σύστημα είναι να προασπίζεται τα συμφέροντα των εργοδοτών,

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ,  στον δίκαιο πολυήμερο αγώνα που διεξάγουν. Οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ έχουν το δίκιο με το μέρος τους, πρέπει ενωμένοι να αντιπαλέψουν τις προσπάθειες ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Καλούμε τα σωματεία του νομού, την εργατική τάξη,  να εκφράσουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, να βρεθούν έξω από τις πύλες του εργοστασίου  σε όποια κινητοποίηση αποφασίσουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Sprider Stores Πετά στο δρόμο της ανεργίας 800 εργαζόμενους

Στο δρόμο της ανεργίας πετιούνται και επισήμως από σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Sprider», καθώς η εργοδοσία έβαλε λουκέτο στα εναπομείναντα υποκαταστήματα. Στους 800 τωρινούς εργαζόμενους που πετάχθηκαν στο δρόμο της ανεργίας, πρέπει να προστεθούν και άλλοι περίπου 650 εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί σταδιακά το προηγούμενο διάστημα.

Σε πολλούς εργαζόμενους σε αυτή τη φάση οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών, ανά περιοχή που εργάζονταν. Στον αέρα είναι και οι αποζημιώσεις των εργαζομένων καθώς ναι μεν η εταιρεία διατείνεται ότι θα ρευστοποιήσει την ακίνητη περιουσία της για να τους αποζημιώσει, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, τα ακίνητα της εταιρείας είναι ήδη υποθηκευμένα σε τράπεζες, οπότε τα περί ρευστοποίησης δεν ισχύουν.

Οι ταξικές δυνάμεις της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και ταξικά κλαδικά, επιχειρησιακά σωματεία πρωτοστατούν σήμερα και χθες στην περιφρούρηση των υποκαταστημάτων και στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης. Με επισχέσεις εργασίας, με συσκέψεις, με πολύμορφη ταξική αγωνιστική δράση και περιεχόμενο τους καλούν να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, σε συντονισμό με άλλους εργαζόμενους του κλάδου και γενικότερα που δέχονται την επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Να εμπιστευτούν τις ταξικές δυνάμεις που τους είχαν προειδοποιήσει γι' αυτές τις εξελίξεις, γυρνώντας την πλάτη τους στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό.


                                                                                   Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ.